Elazığ'da Kadın Çiftçilere Eğitim Verildi - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Kadın Çiftçilere Eğitim Verildi

Elazığ\'da Kadın Çiftçilere Eğitim Verildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından ortaklaşa imzalanan Kadın Çiftçi Eğitimi programı kapsamında 50 kadın çiftçinin eğitimine Mollakendi beldesinde başlandı.

02.03.2015 17:21

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından ortaklaşa imzalanan Kadın Çiftçi Eğitimi programı kapsamında 50 kadın çiftçinin eğitimine Mollakendi beldesinde başlandı.

Elazığ'da 50 kadın çiftçiye eğitim verildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Gürbüz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitimlerin çiftçilerin ve ailelerinin eğitiminde önemli bir rol oynayacağını söyledi. Gürbüz, "Bugün kadın konusu sadece kadının daha üretken olması emeğini daha etkin kullanılması değil, kadının güçlenmesi, üretim sürecindeki rolü ve iş gücüne katılımı modern kurumlara ulaşabilmesi yolları kendi emeği ve gündelik yaşam üzerindeki denetim gücünü arttırabilmesi, erkeklerle eşit bir biçimde kalkınma imkanlarından yararlanma ve karar alma sürecine katılması biçiminde algılanmaktadır. Kadının toplumdaki rolü, yaşadığı toplumun gelişmişlik düzeyine, gelenek ve göreneklerine göre belirlenir. İlimizdeki kadın çiftçiler bu geleneksel ve sosyal tabakalaşmadan ve toplumun belirlediği cinsiyetler arası eşitsizlikten olumsuz yönde etkilenmiştir. Tarımsal ve hayvansal üretime emek veren bu emeği istihdama dönüştürme konusunda yetersiz kalan kadın çiftçilerimiz çevrelerinden yeterli desteği alamamaktadır. Bu yörede üretimde birebir çalışan emek veren hem tarlada hem de evinde çalışan kadın çiftçilerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi için kadın çiftçilere daha verimli tarımsal üretim için bilgi, yöntem ve araç sağlamak kaynakları daha etkin yönetebilmek ve kullanabilmek için teknolojileri öğretmek ve uygulamak amacıyla üç kurumun ortaklaşa imzaladığı protokol gereği ilimizde 100 kadın çiftçimize eğitim verilecektir. Bu eğitimler çiftçilerimizi ve ailelerimizi bilinçlendirmede önemli rol oynayacaktır" dedi.

Gürbüz eğitimlerin Mart ayı içerisinde de devam edeceğini sözlerine ekledi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Kadın Çiftçilere Eğitim Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement