Elbistan'da Kuru Kayısıda Rekolte Beklentisi - Son Dakika
Yerel

Elbistan'da Kuru Kayısıda Rekolte Beklentisi

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, yeni sezonda kuru kayısı rekoltesinin 10 bin ton beklendiğini söyledi.

02.04.2013 17:15

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, yeni sezonda kuru kayısı rekoltesinin 10 bin ton beklendiğini söyledi.

Bulut, bazı meyve üreticilerine yaptığı ziyarette, bu yıl kayısı ağaçlarının erken çiçek açtığını bundan dolayı "soğuk" riskinin henüz atlatılmadığını vurguladı.

Kayısı açısından en zayıf ve hassas durumun çiçek açtığı dönem olduğunu aktaran Bulut, "Elbistan bölgesinde yetişmiş bir milyon 200 bin kayısı ağacı var. Eğer soğuk hava olumsuz etkilemezse 40-50 bin ton yaş kayısı üretimi olacaktır. Yeni sezonda 10 bin ton kuru kayısı rekolte beklentimiz var" diye konuştu.

Bulut, kayısının üreticiler için ciddi bir kazanç kapısı olduğunu sözlerine ekledi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elbistan'da Kuru Kayısıda Rekolte Beklentisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement