Elbistan'da Okul Öncesi Eğitim Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Elbistan'da Okul Öncesi Eğitim Festivali Başladı

Elbistan\'da Okul Öncesi Eğitim Festivali Başladı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde milli eğitim müdürlüğü tarafından organize edilen okul öncesi eğitim festivalinde, hem öğrenciler hem de aileleri doyasıya eğlendi.

22.05.2013 14:47

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde milli eğitim müdürlüğü tarafından organize edilen okul öncesi eğitim festivalinde, hem öğrenciler hem de aileleri doyasıya eğlendi.

Okul öncesi eğitim festivali, Elbistan kent merkezinde okul öncesi öğrencilerinin bir araya gelmesiyle başladı. Burada minik öğrenciler tarafından halk oyunları ve mehter gösterileri sunuldu.

Şehir merkezinde yapılan mini gösterinin ardından öğrenciler ve aileleri yaya olarak, Elbistan Yazlık Öğretmenevine kadar yürüdü.

Öğretmenevinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Elbistan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çekik, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Okul öncesi eğitiminin önemini vurgulayan Çelik, "İnsanların her türlü ölçümleri insan kalitesi ile başlıyor. İnsan kalitesinde en önemli faktör ise eğitimdir. İnsanlar çocukluk döneminde özellikle 0-6 yaş arasında beyinlerinin büyük bir bölümünü kullanabiliyorlar. Bu sebeple başarılı ülkelere baktığımız zaman okul öncesi eğitimin ne derece önemli olduğunun farkında olmalıyız" dedi.

Çelik'in konuşmasının ardından minik öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunları gösterisi beğeniyle izlendi. Ardından ana okulları ve diğer okulların ana sınıflarında eğitim gören okul öncesi öğrencileri tarafından sergilenen gösteriler, davetliler tarafından tam not aldı.

Program, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkan Vekili Cuma Toraman, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilcisi Mehmet Kılıç, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Murat Küçük, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve davetlilerin öğrenciler tarafından hazırlanan sergiyi gezmesiyle sona erdi.

Program iki gün boyunca çeşitli eğlenceler ve okul öncesi öğrencilerinin gösterileri ile devam edecek. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elbistan'da Okul Öncesi Eğitim Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement