Elektrikçiler ve Teknisyenler Derneği'nden Toplantı - Son Dakika
Yerel

Elektrikçiler ve Teknisyenler Derneği'nden Toplantı

Elektrikçiler ve Teknisyenler Derneği\'nden Toplantı

Adıyaman Elektrikçiler ve Teknisyenler Derneği tarafından organize edilen ‘Fen Adamlarıyla İlgili Yasa ve Yönetmelikler Toplantısı’ Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

10.06.2014 13:44

Adıyaman Elektrikçiler ve Teknisyenler Derneği tarafından organize edilen 'Fen Adamlarıyla İlgili Yasa ve Yönetmelikler Toplantısı' Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Adıyaman Elektrikçiler ve Teknisyenler Derneği Başkanı Hüseyin Çavuş önderliğinde gerçekleştirilen toplantıya elektrikçi esnafları ve Elektrik Mühendisleri Odası üyeleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Çavuş, "5362 sayılı yasa gereği kanunlara tabi olan odamız o çerçevede faaliyet yürüten derneğimiz günümüz şartlarına uygun olarak düzenlenmiş kanunlar çerçevesinde hizmet veren kurumlardandır. Yönetmeliği yaklaşık 20 yıldır teknolojik gelişmeleri neden ile değiştirilmemiş işlevini yerine getiremez hale gelmiştir. Yapmadığı tesislere imza atarak haksız para kazanan hatta projeye uygun olup olmadığına fen ve sağlık kurallarına uygun yapılıp yapılmadığına can ve mal güvenliğine uygun olup olmadığına uygun malzeme ve kaliteli iş gücü kullanım kullanılmadığına iş yapanların maliye ya da odalara kayıtlı olup olmadığına bakmadan halen belgeler imzalanmaktadır. Sonuç olarak Şubat 2012 yetki yönetmeliği tadilatı resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe girdi. Meslektaşlarımız özellikle yapım işleriyle ilgili çalışanlar az da olsa rahatlamıştır. İlimizde uygulanmakta olan yapı denetim ile ilgili sorunları belgelendireceğiz en kısa zamanda" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elektrikçiler ve Teknisyenler Derneği'nden Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement