Elimder İstişare Toplantısı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Elimder İstişare Toplantısı Düzenledi

Elimder İstişare Toplantısı Düzenledi

Elazığ İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ELİMDER) tarafından istişare toplantısı yapıldı.

02.03.2013 18:00

Elazığ İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ELİMDER) tarafından istişare toplantısı yapıldı.

Elazığ Müftülüğü Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Muammer Erol, Elazığ milletvekilleri Zülfü Demirbağ ve Şuay Alpay, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında bir değerlendirme yapan ELİMDER Başkanı Hüsamettin Gül, ülkenin teminatı olarak gördükleri imam hatiplere büyük değer verdiklerini söyledi. Okulların birçoğunun milletin destekleri ile yapıldığını söyleyen Gül, halkın talebine cevap vermek için çağın ihtiyaçlarına göre yapılmış okul binalarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Elazığ Müftüsü Peyami Güngör ise konuşmasında kaliteli bir din hizmeti sunulabilmesi için diyanet teşkilatı olarak iyi yetişmiş kadrolara ihtiyaç duyduklarına dikkat çekti. Milli Eğitim Müdürü Aziz Yeniyol ise yaptığı sunumda il genelinde bulunan imam hatip ortaokulları ve liselerinin bina durumları, öğrenci mevcutları, pansiyon imkanları ile il genelinde ve ilçelerde yapılması planlanan imam hatip okulları hakkında açıklamalarda bulundu. Yeniyol, Akgün Otel'in üst kısmında hayırseverler tarafından yeni bir imam hatip okulu yapılacağını, ayrıca güney çevre yolu yakınında kurulması planlanan eğitim kampüsü içerisinde de imam hatip olmasını düşündüklerini söyledi.

Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ve Şuay Alpay da toplantıda söz alarak imam hatip okullarının önemine dikkat çekerek okullara olan ihtiyacın karşılanması için gereken desteği verdiklerini söyledi. Elazığ Valisi Muammer Erol ise şehrin bütün sorunlarında olduğu gibi eğitim meselelerinde de birlik beraberlik içerisinde ilin sivil toplum kuruluşlarının, bürokratlarının ve siyasilerinin bir araya gelerek birlikte çalışmalarının ve çözüm aramalarının önemli olduğunu, imam hatip okullarına olan vatandaşların taleplerinin imkanlar çerçevesinde çözülmeye gayret edildiğini dile getirdi. Toplantıda daha sonra gelen STK temsilcileri söz alarak görüş ve düşüncelerini dile getirdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elimder İstişare Toplantısı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement