Emzirme Haftası'nda Anne Adaylarına Seminer - Son Dakika
Yerel

Emzirme Haftası'nda Anne Adaylarına Seminer

Emzirme Haftası\'nda Anne Adaylarına Seminer

Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül, emzirmenin anne ve bebek açısından önemine değinirken emziren annenin gebelikte aldığı fazla kiloları daha çabuk verdiğini kaydetti.

08.10.2015 15:41

Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül, emzirmenin anne ve bebek açısından önemine değinirken emziren annenin gebelikte aldığı fazla kiloları daha çabuk verdiğini kaydetti.

Acıbadem Adana Hastanesi tarafından 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle Temsa'nın bayan çalışanları için "Emzirme Semineri" düzenlendi. Burada konuşan Beslenme ve Diyet Uzmanı Akgül, emzirme konusunda Temsa çalışanı anne adaylarına önemli bilgiler paylaştı. Bebeğin ilk 6 ay sadece anne sütünü ile beslenmesinin önemine dikkat çeken Dyt. Akgül, "İlk 6 ay hiçbir ek gıdaya gerek kalmadan sadece anne sütünün içindeki bütün gıdalar bebeğe yeter. Bebek, 2 yaşına kadar da diğer ek gıdalar ile birlikte emzirilebilir. Özellikle ilk 6 ay kaygı, stres ve şüphe annenin sütünün azalmasına neden olur. Bu nedenle annenin strese girmemesi gerekir" dedi.

"BOL SU İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN"

Emziren anne adaylarına beslenme tavsiyelerinde de bulunan Dyt. Akgül, "Anneler yeterli ve dengeli beslenmelidirler. Et, balık ve tavuğu eşit oranlarda ve uygun pişirme teknikleri ile hazırlayıp yemelidirler. Ayrıca, kalsiyum bakımından zengin peynir, süt ve yoğurdu ihmal etmemelidirler. Bunun yanında bol su tüketmelerinde fayda vardır. Günlük 3 ila 3,5 litre su yeterlidir. Gaz yapıcı, asitli taze veya hazır meyve suları gibi besinlerden ise bu süre zarfında uzak durmaları önerilir" diye konuştu.

Dyt. Gizem Akgül'den sonra söz alan Bebek Bakım Sorumlu Hemşiresi Fatma Şahin de anne adaylarına doğru emzirme tekniklerini maket bebek üzerinde uygulamalı olarak anlattı ve annelerin bebeklerini emzirirken olan iletişimini arttırıcı yöntemlerden bahsederek onlardan gelen soruları yanıtlandırdı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emzirme Haftası'nda Anne Adaylarına Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement