Ender Muhammed Gümüş: Tarıma Destek Miktarı 1 Milyon 100 Bin TL'ye Ulaştı - Son Dakika
Yerel

Ender Muhammed Gümüş: Tarıma Destek Miktarı 1 Milyon 100 Bin TL'ye Ulaştı

Ender Muhammed Gümüş: Tarıma Destek Miktarı 1 Milyon 100 Bin TL\'ye Ulaştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Kütahya İl Özel İdaresi’nin tarıma verdiği destek miktarının 1 milyon 100 bin TL’ye ulaştığını ifade etti.

20.10.2016 11:26

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Kütahya İl Özel İdaresi'nin tarıma verdiği destek miktarının 1 milyon 100 bin TL'ye ulaştığını ifade etti.

54 ton Macar fiği tohumuyla en yüksek rakama ulaşıldığını Gümüş, tarıma desteğin her geçen yıl arttığını kaydetti.

Kütahya İl Özel İdaresi'nden tarıma ayrılan bütçenin 1 milyon 100 bin TL'ye ulaştığını dile getiren Müdür Gümüş, "Bu sene ilk ihaleye çıktığımızda yaklaşık 100 ton gibi bir hedefimiz vardı. Geçen yıl çiftçilerimize 40 ton Macar fiği tohumu teslim ettik. Bu yıl 54 ton Macar fiği tohumu teslim ederek en yüksek rakama ulaştık. 2001 yılında yalnızca menşei şehadetnamesi için 837 lira ile başlayan Özel İdare'nin tarıma ayırmış olduğu bütçe şimdi 1 milyon 100 bin TL'ye ulaştı. Biz bu destekleri verirken diğer illerden farklı olarak tamamını çiftçilerimize hibe olarak kullandırıyoruz. Buradaki tek amacımız Kütahya'daki çiftçilere daha fazla gelir getirecek faaliyetlerde bulunmak. Macar fiği hem soğuğa, hem de kuraklığa daha dayanıklı ve azot ihtiyacı olan tarım arazilerimize azot bırakması. Et fiyatlarındaki yükselmelerin önüne geçmenin en kolay yolu büyüklerimizin dediği gibi, 'Et meselesi, ot meselesi.' Yem bitkisini çiftçimize ücretsiz temin edebilirsek hayvancılıktaki giderlerimiz düşecek dolayısıyla daha fazla gelir elde etmiş olacağız" diye konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ender Muhammed Gümüş: Tarıma Destek Miktarı 1 Milyon 100 Bin TL'ye Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement