Engelleri Aşan Sergi - Son Dakika
Yerel

Engelleri Aşan Sergi

Engelleri Aşan Sergi

Kayapınar Belediyesi meslek edindirmek için açılan takı-tasarım kursta eğitim gören kursiyerlerin tasarımlarının sergilendiği serginin açılışı yapıldı.

02.05.2016 17:46

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi Musa Anter Engelli Yaşam Merkezi'nde engellilerin meslek edinmeleri açılan takı-tasarım kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler yaptıkları tasarımların sergilendiği serginin açılışı yapıldı.

Açılışa HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülşen Özer, HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanları M. Ali Aydın, Fatma Arşimet, engelli dernek yöneticileri, kursiyerler ve aileleri katıldı. Açılışta konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, "Ülkemizde yüzde on engelli var. Toplum engelliler için hazır değil. Toplumun tamamın onları dışarıda bırakmış yardımcı olmuyor. Yeni belediyelerimiz bu konu çalışmalara ağırlık verdi. Her insanda engel mutlaka vardır. Fakat şunu iyi bilelim hepimiz aynıyız. Yaşamımız beraber devam ediyor" dedi.

Belediye Olarak Her Zaman Yanlarındayız

İnsanların beyinlerdeki engelleri öncelikle kaldırması gerektiğini belirten Eş Belediye Başkanı Fatma Arşimet,"Bu çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. O kadar güzel şeyler yapılmış ki bunlara bakarken bazı engelli zihniyetleri bir kere daha kınıyoruz. Engeller beynimizdedir. Engelsiz bir yaşamı hep birlikte oluşturabiliriz. Yeter ki engelleri beynimizden silerim. Buda zaten bu sergide sergiledikleri emek ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu. Engelli Meclisi Eşbaşkanı Mecit Yılmaz ise yaptığı konuşmada, belediyelerin engellilere yönelik çalışmalarından dolayı yaşama daha çok bağlandıklarını belirti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Engelleri Aşan Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement