Engelli Öğrencilere Sınıf ve Oyun Parkı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Engelli Öğrencilere Sınıf ve Oyun Parkı Yapıldı

Engelli Öğrencilere Sınıf ve Oyun Parkı Yapıldı

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencileri oyun parkına kavuşurken okulda yaptırılan engelliler sınıfı da engelli öğrencileri mutlu etti.

18.11.2015 16:59

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencileri oyun parkına kavuşurken okulda yaptırılan engelliler sınıfı da engelli öğrencileri mutlu etti.

Eğitime destek etkinlikler çerçevesinde Şahinbey Lions Kulübü ve Türk Henkel'in işbirliğiyle Gaziantep'in Oğuzeli İlçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'na bir engelli sınıfı ve bir oyun parkı inşa ettirildi. Oğuzeli Belediyesi tarafından okulda genelinde gerçekleştirilen çevre düzenlemesi ile büyük dikkat çekti. Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nda düzenlenen açılış törenine Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Oğuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Ataşalan, Belediye Başkan Yardımcıları Abdulkadir Yücedağ ve Hasan Çıldır, Lions 118-U Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Selahattin Atan ile Şahinbey Lions Kulübü Başkanı Sibel Ocak, kulüp üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Oğuzeeli Belediye Başkanı Sait Kılıç eğitim adına her türlü çalışmayı yapacaklarını ve nitelikli öğrenci yetiştirilmesi için üzerlerine düşenleri gerçekleştireceklerini ifade ederek Şahinbey Lions Kulübü başkan ve üyelerini kutladı. Okulda ciddi bir çevre düzenlemesi yaptıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Sait Kılıç önümüzdeki süreçte ilçe genelindeki okullarda da çevre düzenlemelerine devam edeceklerini belirtti. Lions 118-U Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Selahattin Atan'da yapılan çalışmaların memnuniyet verici olduğunu ve çocukların daima en iyisine layık olduğunu ifade etti. Okul Müdürü Mustafa Dinçkan'da okullarında nitelikli bir eğitim gerçekleştirdiklerini, yapılan bu desteğin gerek engelli öğrenciler için gerekse okul genelinde ki diğer öğrenciler için büyük anlam taşıdığını ifade etti. Şahinbey Lions Kulübü Başkanı Sibel Ocak'da 2015 ve 2016 yıllarını eğitim yılı ilan ettiklerini birçok okula ve öğrenciye çeşitli projelerle destek sağladıklarını ifade ederek " Fatih Sultan Mehmet İlkokulunda ki bu projeyi gerçekleştirmemiz için gerekli finansal kaynağı sağlayan Henkel firmasına şükranlarımı sunarım. Projeye başladığımızda oyun alanı ve özel eğitim sınıfı çocukların sağlık ve kullanım koşullarını eskisinden daha iyi hale getirmekten dolayı çok mutluyuz. Lıons kulpunun birincil amacı karşılıksız hizmet etmek ve kaynakları en verimli şekilde kullanmaktır. ve biz de bu hizmetle amacımıza ulaşmanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz" dedi.

Başkan Ocak, "31. Hizmet yılını yaşayan Gaziantep Şahinbey Lions Kulübü kurulduğundan bu yana eğitime, sağlığa, yaşlılara, engellilere özellikle üniversite öğrencilerine verdiği karşılıksız burs ve hizmetlerle topluma örnek olmuştur. İkinci kez başkanlığını yaptığım ve bir üyesi olmaktan gurur duyduğum kulübüm bundan sonra da başarılı projelere imza atacaktır. Bu hizmette destek olan tüm kulüp arkadaşlarıma bu projeye kaynak sağlayan Henkel firması yöneticisi Enver Yetkin'e ve vesile olan Selma Yetkin'e şükranlarımı sunarım. Çalışmalarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen Oğuzeli Kaymakamımıza, Oğuzeli Belediye Başkanımıza ve gerekli maddi desteği sağlayan dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Temel amacımız eğitimin daha başarılı olması, öğrencilerimizin nitelikli olarak yetişmesine katkı sağlamaktır. Oğuzeli bizim için bu anlamda önemli bir yerdir. Geçmiş dönemlerde de Oğuzeli Yatılı Bölge Okuluna bir sera yapmıştık. Bundan sonraki süreçte de eğitime olan desteğimiz devam edecektir" diye devam etti. Yapılan konuşmaların ardından projeye destek sağlayanlara plaket verildi. Törenin ardından yapımı tamamlanan engelliler sınıfıyla çocuk oyun parkının açılışı gerçekleştirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Öğrencilere Sınıf ve Oyun Parkı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement