Engelliler Dertli - Son Dakika
Yerel

Engelliler Dertli

Engelliler Dertli

Akçakoca’nın tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlarının cadde ve sokaklarda rahatça dolaşmaları için yapılan engelli rampaları, bilinçsiz vatandaşların otomobillerini gelişigüzel park etmeleri yüzünden, engelliler için hayatı yaşanmaz hale sokuyor.

20.05.2014 14:26

Akçakoca'nın tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlarının cadde ve sokaklarda rahatça dolaşmaları için yapılan engelli rampaları, bilinçsiz vatandaşların otomobillerini gelişigüzel park etmeleri yüzünden, engelliler için hayatı yaşanmaz hale sokuyor.

Engelli rampalarının olduğu yerlere araçlarını park etmemeleri gerektiği halde, bilinçsizce park eden ve tekerlekli sandalyelerin yollarını kapatan bazı araçlar yüzünden, saatlerce araç sahibinin gelmesini bekleyen engelli vatandaşlar, artık bu eziyetin bitmesi gerektiğini dile getiriyor.

Engelli İsmail Apaydın "Engelli rampalarının olduğu yerlere belediye ekiplerinin park yasağı tabelaları asmaları gerektiği halde, Akçakoca belediyesi ekiplerinin hiçbir uyarı tabelası asmamış olması da işin vehametini göstermesi açısından ilginç olduğunu belirterek "Belediye ekiplerinin bütün yapmaları gereken şey, engelli rampalarının olduğu yerlere araçların park etmesini imkansız kılacak şekilde iki tane duba çakmak. Ama maalesef bu kadarı bile ön görülebilmiş değil. Ayrıca, Engelsiz Kent Akçakoca projesi kapsamında, Merkez Cami karşısına yapılan sinyalizasyon lambalarının aktif hale getirilmesi için neyin beklendiğini anlamak güç. O lambalar oraya, engelli vatandaşlar geçmek istediklerinde düğmeye bassınlar ve rahatlıkla karşıya geçsinler diye yapıldı. Ama yapılmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen neden hale çalıştırılmadığı ise ayrı bir muamma. Anlaşılan tekerlekli sandalyeye muhtaç Akçakocalı vatandaşlarımızın hayatı, tedbirsiz belediye ve bilinçsiz vatandaş tarafından daha çok eziyete dönecek" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelliler Dertli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement