Engelsiz Camide Kur'an I Kerim Öğreniyorlar - Son Dakika
Yerel

Engelsiz Camide Kur'an I Kerim Öğreniyorlar

Antalya'daki bir camide Kur'an ı Kerim öğrenmeye gelen engelli vatandaşlar için cami girişine engelli asansörü yapıldı

31.07.2013 20:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'daki bir camide Kur'an-ı Kerim öğrenmeye gelen engelli vatandaşlar için, cami girişine engelli asansörü yapıldı.

Muratpaşa ilçesi Güvenlik Mahallesi'nde bulanan İsmet Yüce Cami'sine yaz kurslarında Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyen bedensel engellilerin girişlerini sağlayacak engelli asansörü konuldu.

Antalya Müftü Yardımcısı Mevlüt Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsmet Yüce Cami'nde bedensel engelli vatandaşlar yönelik Kur'an kursu açtıklarını söyledi.

Kur'an kursu başlamadan önce bedensel engellilerin camiye giriş ve çıkışlarını sağlayacak engelli asansöre ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Topçu, bunun üzerine cemaat ve müftülük yardımıyla camiye engelli asansörü yaptıklarını dile getirdi.

Uygulamayla uzun zamandır tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren vatandaşların cami ile buluştuklarını kaydeden Topçu, "Asansör yaz Kur'an kurslarının başlamasıyla yapıldı. Şu an yaklaşık 10 engelli kardeşimiz hem burada Kur'an öğreniyorlar hem de ilmihal dersleri alıyor. Aralarında hiç camiye girmeyen engelli kardeşlerimiz de vardı" dedi.

Topçu, bunun dışında işitme ve görme engelli vatandaşlar için de Antalya'nın çeşitli yerlerinde Kur'an kursu açtıklarını kaydetti.

Kursiyerlerden Songül Yılmaz, engelli asansörü ile ilk defa camiye geldiğini belirterek, "Asansör yapılmasıyla çok mutlu olduk. Bu sayede camiye gidip geliyoruz. Camide ilk namazımı burada kıldım. Çünkü ilk defa camiye geldim. Şimdi Kur'an öğreniyoruz. Hayatımızdan mutluyuz" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelsiz Camide Kur'an I Kerim Öğreniyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement