Ensarioğlu'ndan Akbal'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Ensarioğlu'ndan Akbal'a Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili adayı ve Devlet eski Bakanı Salim Ensarioğlu, Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akbal’ı ziyaret etti.

15.05.2015 12:48

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili adayı ve Devlet eski Bakanı Salim Ensarioğlu, Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akbal'ı ziyaret etti.

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı ve Devlet eski Bakanı Salim Ensarioğlu, GÜNGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akbal'a ziyaret gerçekleştirdi. Akbal, ziyarete gelen Ensarioğlu ve beraberindeki heyeti kapıda Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte karşıladı.

Ziyarette konuşan GÜNGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akbal, yapımı süren Silvan Barajı'nın sulama yönünden önemli bir konumda olduğunu söyledi. Akbal, "Yüzde 30 seviyelerinde bittiğini belirttiler. Bunun üzerine GÜNGİAD heyeti olarak ziyaretler gerçekleştirdik. Denetlemek için gittiğimiz barajda henüz yüzde 15 veya 20 seviyelerinde bile olmadığını gördük. Bölgenin kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kimliğinizden ötürü ricada bulunuyorum. GAP'ın Şanlıurfa'dan Diyarbakır'a taşınmasını rica ediyoruz" dedi.

Salim Ensarioğlu ise, barajlardaki makinelerin yakıldığını ve iş verenlerin bunları sigortalatamadığını ifade etti. Ensarioğlu, "Teminat mektubu olarak araziler kabul edilmiyor, bunlar büyük sıkıntılar. O dönemlerde çok sıkıntı çektik. Halk konuşmuyordu. Toplantılar yapıyorduk saatlerce ama kimse yatırım ve iş konusu konuşmazdı. GÜNGİAD'ı tebrik ediyorum. Ben 16-17 yaşında ticarete başladım. Sıkıntıları biliyorum iş adamı olarak, sermaye ile ayakta durmak çok zordur. Şanlıurfa yolu veya Dicle Üniversitesi taraflarında sivil havaalanı yapmaları çok iyi olur. Uluslararası alanlara açılmalıdır. İnen uçak ile kalkan uçakta yüklü paralar alınmaktadır. Yatırım yapanlardan cüzi miktar alınmalı. Böyle olursa Diyarbakır cazibe merkezi olur" diye konuştu.

Ziyaret, daha sonra basına kapalı devam etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ensarioğlu'ndan Akbal'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement