Erciş'te Dünya Engelliler Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Erciş'te Dünya Engelliler Günü Etkinliği

Erciş\'te Dünya Engelliler Günü Etkinliği

Van’ın Erciş ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ile Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa bir program düzenlendi.

03.12.2015 15:25

Van'ın Erciş ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ile Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa bir program düzenlendi.

Erciş Yatılı Okulu Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen programa Erciş Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, Erciş Belediye Başkan Yardımcısı Nejdet Kahraman, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Talay, kamu kurum amirleri, öğretmenler, engelliler ve engelli yakınları katıldı. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kazım Karabekir İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı Öğrencisi Selma Yıldırım yaptı. Yıldırım, Braille Alfabesi ile yaptığı konuşmada engellilerin doğumundan itibaren başlayan ve günlük yaşantılarında karşılaştıkları zorlukları dile getirdi.

Cumhuriyet Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrenci Velisi Sibel Kaya ise, engelli bir bireyin velisi olarak engellilerin topluma daha çok kazandırılmasına ve bütün insanlığa bu konuda sorumluluklar düştüğünün önemine vurgu yaptı.

Erciş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Abdulhadi Kaya da, engellilerin sadece belirli günlerde değil, her zaman hatırlanması ve toplumda hak ettiği değeri sürekli görmesi gerektiğini belirtti.

Zaman zaman duygulu anların yaşandığı program, özel eğitim sınıflarında eğitimlerine devam eden öğrencilerinin hazırlamış olduğu etkinliklerin sunumu, okullar arasında düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesiyle sona erdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erciş'te Dünya Engelliler Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement