Erdemir Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi Türkiye Finaline Katılacak - Son Dakika
Yerel

Erdemir Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi Türkiye Finaline Katılacak

Erdemir Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi Türkiye Finaline Katılacak

Zonguldak Erdemir Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi Türkiye Finalleri için Adana’ya gidiyor.

28.05.2014 12:43

Zonguldak Erdemir Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi Türkiye Finalleri için Adana'ya gidiyor.

Gençlik Hizmetleri ve Okul Spor Daire Başkanlığının 2013-2014 sezonunda okullar arasında yapmış olduğu halk oyunları yarışmasında Zonguldak'ta birinci olan Erdemir Anadolu Lisesi 30 Mayıs'ta Adana'da yapılacak olan Halk Oyunları Türkiye Finaline katılacak.

Zonguldak Can Polat Pamay Spor Salonunda son hazırlıklarını yaptıklarını belirten Zonguldak Erdemir Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi Hocası Serkan Akgün, "Gençlik Hizmetleri ve Okul Spor Daire Başkanlığının 2013-2014 sezonunda okullar arasında yapmış olduğu halk oyunları yarışmasında Zonguldak'ta birinci olan Erdemir Anadolu Lisesi gruplarda 8 tane il şampiyonuyla yarışıp finalist olarak finallere kaldı. 30 Mayıs'da Adana'da gerçekleştirilecek olan yarışmada 12 tane grup şampiyonunu arasından bir tanesi olduk. Şuanda 12 tane grup şampiyonu çeşitli illerden yarışmaya katılmaktadır. Bizde Zonguldak'ı temsilen Erdemir Anadolu Lisesi olarak gruplara katılma ve Zonguldak'ı temsil etme imkanı bulduk. Yeterince çalıştığımızı düşünüyorum. Zonguldak'ı en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum. Hedefimiz olarak ilk dördü hedefliyoruz. Eğer ilk dörde girdiğimiz takdirde bu çok önemli Zonguldak'ta önümüzdeki yıl ikinci bir kontenjan verilecek. Yani diğer katılımcı bir okul olduğu takdirde onunda gruplara gitme şansı olacak. Burada birbirimize rakip olmayacağız, buda bizim ilimiz için avantajlı bir konum elde etmiş olacak. Onun için hedefimizi ilk dört olarak belirledik. Elimizden geleni en iyi şekilde yaparak Zonguldak'ı temsil edeceğimizi düşünüyorum. Çok çalıştık. Gerekli işlemleri yaptık. Zonguldak'ta bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Daha da çok desteklere ihtiyacımız oluyor. Zonguldaklı işadamlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Çünkü Zonguldak'ı temsil edeceğiz, Zonguldak'ın ismini duyuracağız" dedi.

Zonguldak Erdemir Anadolu Lisesi öğrencileri yaptıkları halk oyunları çalışmasının ardından baretlerine siyah kurdele takarak Soma'ya destek verdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemir Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi Türkiye Finaline Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement