Ereğli'de Bağımsız Meclis Üyeleri'nden Pazar Yeri Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Bağımsız Meclis Üyeleri'nden Pazar Yeri Tepkisi

Ereğli\'de Bağımsız Meclis Üyeleri\'nden Pazar Yeri Tepkisi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesinin 6 bağımsız meclis üyesi pazaryerinde basın toplantısı düzenleyerek, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı eleştirdiler.Kdz.

08.09.2013 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesinin 6 bağımsız meclis üyesi pazaryerinde basın toplantısı düzenleyerek, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı eleştirdiler.

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin 6 bağımsız belediye meclis üyesi pazaryerinde esnaflarında katılımı ile basın açıklaması yaptılar. Bağımısz meclis üyeleri adına açıklamayı yapan Fevzi Ekşi, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde vaat ettiği Pazar yeri projesi ile bu gün yapılan Pazar yeri arasında büyük farklar olduğunu söyledi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın 2009 yerel seçimlerindeki pazar yeri projesinde şuan da mevcut alanda yer alan kasap dükkanları, anıt çarşısı dükkanları yıkılarak, bu bölgeye her katta aynı iş kollarına ait mağazaların yer alacağı beş katlı, yürüyen merdivenli, kapalı pazaryeri vaat ettiğini belirten Ekşi, ayrıca kapalı pazaryerinde yumurtacılar pazarına ve merdivenlere giden uzun bir koridor olacağı, koridorun birinci katında yerli üreticiler, en üst katında bağlık yolunda giriş yapılan yer otopark, zemin kat otopark, içinde cep sinemaları ve restoranlarıyla birlikte modern bir iş yeri, modern bir pazaryeri sözünün verildiğini dile getirdi.

EKŞİ: "BELEDİYE KİRACILARI İLE MAHKEMELİK OLMUŞTUR"

Posbıyık'ın söz verdiği projeye karşılık Pazar yeri esnafına ve Ereğli halkına ucube bir hangar yaptığını belirterek "Her türlü teknolojiden uzak, kışın ısınması olmayan, yazın serinletmesi olmayan, elektronik teraziyi şarja takacak kendi imkanları ile ısınacak elektriği bile olmayan, araç park yerine 1 km. uzaklıkta, en basitinden güvenlik açısından kameralı sistemi bile bulunmayan böylesine garip bir baraka ile halkımızın karşısına çıktığımız için utanç duyuyoruz. Böylesine ilkel bir barakayı yapıp, her türlü memnuniyetsizliği yaşayan Pazar esnafı ve Kdz. Ereğli'nin değerli halkı cezalandırılmak istenmiştir. Cezası bununla da kalmayıp, sabit dükkanların tahliyesi istenmiş, konu yargıya intikal etmiştir. Geldiğimiz nokta Kdz. Ereğli Belediyesi kiracıları ile mahkemelik olmuştur" dedi.

Yapımı devam eden Alış Veriş Merkezi (AVM) binasının mevcut pazaryerinden 800 metre uzaklıkta olup, pazaryeri ile uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını ileri süren Ekşi sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Et tırnaktan ayrılmaktadır. Ayrıca burada hak sahibi olan dükkan sahiplerinin yapılmakta olan AVM'de hakları bulunmamaktadır. Yasa gereği ihale yapılmak zorundadır. İhale yapıldığı zaman dükkanların kimler tarafından işletileceği ihale ile belli olacaktır. İhale ile dükkan alsa bile oradaki dükkanların fiziki büyüklüğü buradaki işi ile örtüşmemektedir. Zaten pazaryeri esnafının ihtiyacını karşılayacak özellikte yapılmamıştır.

Daha da önemlisi Kdz. Ereğli'de yaşayan değerli halkımız pazaryeri alışverişinden uzaklaştırılıp büyük marketlere bilinçli olarak yönlendirilmektedir."

"ÖNERİ MECLİSTE KABUL EDİLDİ"

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin bağımsız meclis üyesi olarak Pazar yerinin mevcut yerinde kalması için imar değişikliği teklifi verdiğini ifade eden Ekşi, bu öneriye bağımsız meclis üyeleri Halil Bozkuş, Hasan Pınarcık, Aydın Karadağ, Nejat Bakan, Abdulkadir Sözer, CHP'li meclis üyesi Ali Yağmuroğlu ile AK Partili meclis üyeleri Yusuf Kalay, Esra Alpago, Adem Çakır, Eyüp Karaarslan, Mustafa Kumaş, İskender Özalp'in destek verdiklerini hatırlattı. Önerinin 13 kabul oyuna karşılık 12 red oyu ile meclisten geçtiğini ancak hukuk dışı bir uygulama ile karşılaştıklarını dile getiren Ekşi şunları söyledi: "Bizler bu duygularla 05.09.2013 tarihli meclis toplantısında gündemin kalan maddelerini görüşmeyi beklerken, son zamanlarda sıkça tekrarlanan meclis başkanının hukuk dışı uygulamalarıyla bir kez daha karşılaştık.

Meclis çalışma yönetmeliğine göre süreçlerini tamamlamış, meclis oylamasında oy çokluğu ile kabul görmüş olan pazaryeri projesi tekrar önümüze getirildi. Güya bir gün önce yapılan ve oy çokluğu ile kesinleşen madde hukuk dışı imiş. Bu nedenle yeniden görüşülmesi ve gündemden düşürülmesi yönünde hukuk dışı süreç işletilmiştir. Oysa belediye meclisi çalışma yönetmeliğinin 17. Maddesi açıktır. Hukuka aykırılık olduğunda tekrar görüşülmek üzere meclise gönderebilir denilmekte. Burada hukuka aykırılık yoktur. Tekrar mecliste görüşülmek üzere getirilmesi tamamen hukuk dışıdır. ve 17.madde ile taban tabana zıt durumdadır.

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin 04.09.2013 tarihinde belediye meclis toplantısında oy çokluğu ile alınmış olan karar ile pazaryeri projesi eski haliyle kalacaktır. Belediyenin kiracısı durumundaki dükkanların yıkılması-taşınması-tahliyesi söz konusu değildir.

Kdz. Ereğli halkına vaat ettiği pazaryerine bakınız, bir de yaptım dediği Pazar hangarına bakınız. Değerli Kdz. Ereğli halkına böylesine pazaryerini layık görüyor isen unutma ki değerli halkımız kendisine layık görülen böylesine ilkel pazaryerinin cevabını 2014 Mart ayı sonunda verecektir. Vatandaşımıza verdiğimiz her sözün arkasındayız, sizler bizleri bunun için seçtiniz, sizleri kandırmak, oyalamak, mağdur etmek, yalanla dolanla, tekrar karşınıza gelmek istemiyoruz." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Bağımsız Meclis Üyeleri'nden Pazar Yeri Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement