Ereğli'de Yunus Emre Uğurlu Cami İbadete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Yunus Emre Uğurlu Cami İbadete Açıldı

Ereğli\'de Yunus Emre Uğurlu Cami İbadete Açıldı

Konya’nın Ereğli ilçesinde hayırsever vatandaşların destekleriyle tamamlanan Yunus Emre Uğurlu Cami ibadete açıldı.

20.02.2015 14:02

Konya'nın Ereğli ilçesinde hayırsever vatandaşların destekleriyle tamamlanan Yunus Emre Uğurlu Cami ibadete açıldı.

Havanın soğuk olması nedeni ile cami içerisinde gerçekleştirilen açılış programına, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Eski Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli Emniyet Müdürü Erdal Yağmur, Ereğli Müftüsü Yusuf Eseroğlu, kamu kurum ve kuruluşların amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yunus Emre Uğurlu Cami Dernek Başkanı Mehmet Koç cami hakkında teknik bilgiler vererek, Osmanlı mimarisinin çok seçkin bir örneği olan caminin iç işlemelerinin hattatlar tarafından yapıldığını kaydetti.

Ereğli Müftüsü Yusuf Eseroğlu ise, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, camilerin birleştiren ve kaynaştıran çok müstesna mekanlar olduğunu dile getirdi.

Eski Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu döneminde başlatılan camiin açılışının kendilerine kısmet olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, her ne kadar caminin yanlış yapıldığı yönünde demagojiler yapılsa da caminin günümüzde tamamlandığını ve şimdi tek söylenilecek kelimenin hayırlı olsun demek olduğunu ifade etti. Caminin yapımında eski Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu'nun ve Dernek Başkanı Mehmet Koç'un büyük destekleri olduğunu anımsatan Özgüven; emeği geçenlere teşekkür etti.

Ereğli'nin en merkezi yerinde yapımı gerçekleştirilen caminin hem mimari açıdan hem de görsellik açısından muhteşem olduğunu söyleyen Ereğli Kaymakamı Şakir Erden de, caminin yapımında kazmanın vurulduğu günden bu yana emeği geçen herkese teşekkür etti.

Eski Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu da, yaptığı konuşmasında güzel bir cami olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından caminin yapımında emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı. Cami kılınan cuma namazının ardından kesilen kurban sonrası dağıtılan Aşure ile son buldu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Yunus Emre Uğurlu Cami İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement