Diyarbakır'da Ergani Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Berrin Çaylak, hasta yakını tarafından darp edildi.
SES Diyarbakır Şubesi ve Tabipler Odası, Ergani Devlet Hastanesi bahçesinde ortak açıklama yaptı. SES Ergani Temsilcisi Deniz Akdağ, açıklamada, psikolojisi bozulan sağlık çalışanlarından nasıl hizmet vermesini bekleyebileceğini söyledi.
Dr. Berrin Çaylak'ın, hasta yakını tarafından darp edildiğini ileri süren Akdağ, doktora, hemşireye, sağlık çalışanlarına, otomasyoncuya, güvenlik görevlisine, temizlik çalışanlarına yönelik şiddeti kınadıklarını bildirdi.
Asıl sorumlu olanın bireysel davranışları sergileyenler değil, buna göz yuman insanlar olduğu ileri süren Akdağ, "Hafızalarımız yakın tarihimizde başta bölgemiz olmak üzere tüm Türkiye'de yaşanan birçok şiddet olayının üzerine gidilmediği, sorumlularının bulunup yargılanmadığı gerçeğiyle doludur. Şiddet uygulayanlar gerekli cezalara çarptırılmadıkça yapılan suçun yanına kar kalacağı algısı güçlenerek bu tür olayların daha da artacağı kaygısını taşıyoruz. Tüm sağlık emekçilerini dayanışmaya, ortak hareket etmeye ve hak bilincini daha da geliştirmeye davet ediyoruz" diye konuştu.
- DİYARBAKIR
Son Dakika › Yerel › Ergani'de Doktora Darp İddiası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?