Ergani'de Newroz Kutlaması Başladı - Son Dakika
Yerel

Ergani'de Newroz Kutlaması Başladı

Ergani\'de Newroz Kutlaması Başladı

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'ndeki Newroz kutlaması başladı. Erken saatlerde, köy ve mahallelerden gelen binlerce yurttaş, Newroz alanına akın etti.

15.03.2014 15:03

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'ndeki Newroz kutlaması renkli başladı. Sarı, kırmızı ve yeşil renkler ile donatılan kutlama alanında sahnenin arkasına Öcalan'ın posterleri asıldı.

Alana, Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz bombasıyla ağır yaralanan ve 269 gün direndikten sonra 11 Mart'ta yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın posteri ile"Medeni'den Berkin'e Geziden Hevsel'e direnişi yükselteceğiz", Demokratik ulus özgür kadın kırımına geçit vermeyeceğiz" ,"Genç başladık genç başaracağız", "Şehitler onurumuzdur,""HDP demokrasinin onurudur" "Newroz Pîroz Be"pankartları asıldı.

Newroz kutlamasına, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP PM Üyesi Haydar Kılıçoğlu, BDP Amed İl Eşbaşkanı M.Emin Yılmaz,BDP Ergani ilçe Başkanı Cavidan Yaman, BDP Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, BDP Ergani belediye eşbaşkan adayları Ramazan Kartalmış ile Aygün Taşkın İlçe örgütleri Barış Anneleri İnisiyatifi, Kurdî-Der, SELİS ile Hilar Kültür Merkezi çalışanları ve binlerce kişi katıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ergani'de Newroz Kutlaması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement