Ergani Mesire Alanına Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Ergani Mesire Alanına Kavuştu

Ergani Mesire Alanına Kavuştu

Ergani Belediyesi, DSİ 10. Bölge Müdürlüğüne ait 77 bin metrekarelik alanını ilçeye mesire ve piknik alanı olarak kazandırdı.

04.05.2016 20:07

Erganili vatandaşların piknik ve mesire alanı ihtiyacını karşılamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi yasası kapsamında Belediyeye devredilen eski ambar alanı, 1 yıllık hummalı bir çalışma neticesine Piknik, mesire ve dinlenme yeri olarak düzenlendi. 77 bin metrekarelik alanından 50 bin metrekaresi piknik alanı olarak düzenlenen alanda, kantin, oyun alanı, yürüyüş parkuru, spor aletleri bulunuyor.

Çimlendirilme ve ağaçlama çalışmalarının da yapıldığı alanda, Erganililerin sorunsuz bir şekilde pikniklerini yapabilmeleri adına her şey mevcut. Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış, Büyük bir eksiklik olarak gördükleri piknik ve mesire alanını Ergani'ye kavuşturdukları için mutlu olduklarını belirterek, "Ergani'mize hak ettiği bir alan kazandırdık. Vatandaşlarımız hafta sonları çocuklarıyla birlikte huzurlu ve sıkıntısız bir piknik geçirecekleri bir yerleri var artık. Bu alanda vatandaşlarımız için hiçbir masraftan kaçınmadık. Piknik alanımızda hiçbir eksik bulunmuyor. Yalnız vatandaşlarımızdan tek ricamız, bu alanı temiz tutmalarıdır" dedi.

Mezarlıklar Aydınlatılacak

Kartalmış, mezarlıklarla ilgili gelen şikayetler ve öneriler üzerine bu alanda da bir dizi çalışma yapacaklarına değinerek, "Belediye olarak İlçe merkezindeki bütün mezarlıkları aydınlatmayı hedefliyoruz. Ve ayrıca her zaman yaban otlarının temizlenmesini yaptıracağız. Ayrıca Suyu olmayan mezarlıklar da bu sorunu gidereceğiz. Mezarlıklar bizim asli görevlerimizden biridir. Buralara da hizmet götüreceğiz" diye konuştu

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ergani Mesire Alanına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement