Ermenek, Kanun Teklifi Olarak TBMM'de - Son Dakika
Yerel

Ermenek, Kanun Teklifi Olarak TBMM'de

Ermenek, Kanun Teklifi Olarak TBMM\'de

Muratpaşa Belediyesi’nce hazırlanan, Ermenek Mahallesi’ndeki belediye arsalarının, 2000 yılından önce yapılmış yapıların sahiplerine satışını olanak tanıyacak yasal düzenleme, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara tarafından kanun teklifi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) TBaşkanlığı’na sunulduMuratpaşa Belediyesi’nin, Hazine’ye ait taşınmazların üzerindeki yapı sahiplerinin sorununun çözümüne olanak tanıyan 4706 sayılı kanunun 5. Maddesi benzeri bir düzenlemenin, belediyenin taşınmazlarını da kapsaması için hazırladığı taslak, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara tarafından kanun teklifi olarak, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

27.10.2015 10:26

Muratpaşa Belediyesi'nce hazırlanan, Ermenek Mahallesi'ndeki belediye arsalarının, 2000 yılından önce yapılmış yapıların sahiplerine satışını olanak tanıyacak yasal düzenleme, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara tarafından kanun teklifi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) TBaşkanlığı'na sunuldu

Muratpaşa Belediyesi'nin, Hazine'ye ait taşınmazların üzerindeki yapı sahiplerinin sorununun çözümüne olanak tanıyan 4706 sayılı kanunun 5. Maddesi benzeri bir düzenlemenin, belediyenin taşınmazlarını da kapsaması için hazırladığı taslak, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara tarafından kanun teklifi olarak, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

EŞİTLİK VE KAMU VİCDANI

Ermenek Mahallesi'ndeki tapu sorununun çözümüne yönelik yasal düzenleme yapılması için Muratpaşa Belediyesi'nce hazırlanan ve geçtiğimiz hafta tüm Antalya Milletvekillerine gönderilen taslağı, kanun teklifi halinde TBMM Başkanlığı'na sunan Milletvekili Kara; Anayasa'daki eşitlik ilkesi ve kamu vicdanı vurgusu yaptı.

Milletvekili Kara, 4706 Sayılı Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin amacını, "Bir kereliğine, taşınmazları, Belediyelere ait taşınmazlar üzerinde bulunan hak sahiplerinin, yapılarının 31.12.2000 tarihinden önce yapılmış olması şartıyla 4706 Sayılı kanunun 5. Maddesi hükümlerine göre Hazineye ait taşınmazların satışı konusundaki hususlardan yararlanmalarının sağlanması için hazırlanan bu kanun teklifi ile bu eşitsizliğin giderilmesi" olarak dile getirdi.

MURATPAŞA BELEDİYESİ'NİN ÇÖZÜMÜ

Muratpaşa Belediyesi, Hazine'ye ait taşınmazların üzerindeki yapı sahiplerinin sorununun çözümüne olanak tanıyan 4706 sayılı kanunun 5. Maddesi benzeri bir düzenlemenin, belediyenin taşınmazlarını da kapsaması için taslak hazırlamış ve bu taslağı TBMM'de grubu bulunan partilerin Antalya Milletvekilleri ile paylaşmıştı. Ermenek Mahallesi'nde yıllardır çözülmeyen tapu sorunu için ilk günden itibaren çaba harcayan Muratpaşa Belediyesi; arazilerin, üzerine 2000 yılından önce yapı yapanlara satışını öngörüyordu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ermenek, Kanun Teklifi Olarak TBMM'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement