Ertekin: "Tarımsal Sanayinin Gelişmesi İçin Ortak Akılla Hareket Etmek Gerekiyor" - Son Dakika
Yerel

Ertekin: "Tarımsal Sanayinin Gelişmesi İçin Ortak Akılla Hareket Etmek Gerekiyor"

Ertekin: "Tarımsal Sanayinin Gelişmesi İçin Ortak Akılla Hareket Etmek Gerekiyor"

Tarımsal üretimin sorunları, ürün deseni çeşitliliği ve tarım üreticilerinin karşılaştığı sorunlarla ilgili Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından bir toplantı düzenlendi.

03.10.2013 14:00

Tarımsal üretimin sorunları, ürün deseni çeşitliliği ve tarım üreticilerinin karşılaştığı sorunlarla ilgili Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından bir toplantı düzenlendi.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan E. Sabri Ertekin, "Artık Şanlıurfa'da tarım ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının ortak bir akıl çerçevesinde bir araya gelerek hareket etmesi gerekiyor" dedi.

Üniversite-Sanayici-Tarımsal Üretim ile ilgili kamu kurumları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, tarım ve tarımsal üretime dair tüm sorunlar masaya yatırıldı. Tarımsal ürünlerin üretim, işlenme ve pazar sorunları, ürün deseninin çeşitliliği ve bu desenin değişim sürecindeki engel ve handikaplar, ilde tarım arazilerinde yetişebilecek değişik ürünlerin tespiti, bu ürünlerden birim alanda elde edilebilecek üretim miktarları, pazar ve talep durumu, tarımsal sulama, ürünlerin üretilmesi ile yetiştirme aşamasında teknoloji eksenli üretim döngüsünün yetersizliği gibi tarım ve tarımsal üretimin önündeki sorunlar için ortak çalışma başlatmak üzere toplantı yapıldı.

Toplantıya; ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin, Başkan Yardımcısı İ.Halil Peltek, Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Akkaya, Meclis Üyesi Vedat Polat, Genel Sekreter Faruk Yaşar, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ateş, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Aydemir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörü Mehmet Ekinci, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe, GAP Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü İbrahim Çetiner, Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Halil Görgün'ün yanı sıra çeşitli kurum yöneticileri ve akademisyenler katıldı.

Göbeklitepe Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya ŞUTSO Başkanı Ertekin, başkanlık yaptı. Başkan Ertekin, toplantıyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Sağ olsunlar bugün tarımla ilgili kamu kurum ve kuruluş yetkilileri bizi ziyaret etti. Bizde bu ziyaretin kapsamını biraz genişletelim ve de yıllardır ilimiz ekonomisinin temel noktası olan tarım ve tarımsal üretimin sorunlarını irdeleyelim istedik. Bilindiği üzere tarım Şanlıurfa için müthiş bir potansiyel. Biz mevcut gelirlerimizi artırarak bunu beşe ona katlayabileceğimize inanıyoruz. Bunun için mevcut kaynaklarımızı iyi değerlendirmemiz lazım. Bugün tarımsal üretimin yereldeki en yetkili kişileriyle bir araya geldik. Buradan çıkaracağımız sonuçlar doğrultusunda gerekli hazırlıkları yapıp çiftçilerimizle de bir araya geleceğiz. Artık Şanlıurfa'da tarım ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının ortak bir akıl çerçevesinde bir araya gelerek hareket etmesi gerekiyor. Bunun için kaybedecek zamanımız yok. Tarımla ilgili rekabetçi ürünlere ihtiyacımız var. Üniversite, Tarım İl Müdürlüğü, GAP TAEM gibi kuruluşlarımız çiftçiye rekabetçi ürün yetiştirme konusunda yardımcı olursa biz de oda olarak pazarlama ve pazar bulma konusunda kendilerine yardımcı olacağız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri de Şanlıurfa tarım potansiyelinin harekete geçirilmesi gerektiğini ifade ederek paydaş kuruluşların koordineli çalışması durumunda bu potansiyelin harekete geçirilebileceğini belirtti. Bu tür toplantıların katılım ağının genişletilerek düzenli hale getirilmesi ve bir sonraki toplantının 30 Ekim 2013 Çarşamba günü yapılması, kararlaştırılmasının ardından yaklaşık 2.5 saat süren toplantı sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ertekin: 'Tarımsal Sanayinin Gelişmesi İçin Ortak Akılla Hareket Etmek Gerekiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement