Erzurum Tanıtım Günlerine Ziyaretçi Akını - Son Dakika
Yerel

Erzurum Tanıtım Günlerine Ziyaretçi Akını

Erzurum Tanıtım Günlerine Ziyaretçi Akını

İstanbul Pendik Belediyesi ile Aziziye Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Yediveren Kültür Kardeşliği etkinlikleri vatandaşların akınına uğruyor.

30.03.2012 14:07

İstanbul Pendik Belediyesi ile Aziziye Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Yediveren Kültür Kardeşliği etkinlikleri vatandaşların akınına uğruyor. Etkinlikler kapsamında düzenlenen kültür sanat programları sona ererken, tanıtım stantları Pazar gününe kadar açık kalacak.

Pendik'teki Mehmet Akif ve Yunus Emre kültür merkezlerinde düzenlenen Yediveren Kültür Kardeşliği etkinlikleri İstanbul'da yaşayan Erzurumlulardan büyük ilgi gördü. Son beş günde yaklaşık 30 bin Erzurumlunun ziyaret ettiği etkinlikte ilk olarak Mükerrem Kemertaş, Tuncay Kemertaş, Aysun Gültekin, Mehmet Çalmaşur ve Didem Dilara Duman'ın verdiği konser düzenlendi. Salonu tıklım tıklım dolduran vatandaşlar Erzurum türküleri ziyafeti yaşadı. Etkinliğin ikinci gününde 'şairlerle şiirlerle Erzurum' programı yine Erzurumlulardan büyük ilgi gördü. Programda Nurullah Genç, Şeref Akbaba, İsmail Bingöl, Ali Kurt, Orhan Ceylan ve Hanefi İspirli şiirlerini seslendirdiler.

Programın üçüncü gününde de Erzurum Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan Cumhur Seval'in 'Fıkralarla Erzurum' programı izleyici akınına uğradı. Erzurum Şehir Tiyatroları ekibinin katıldığı gösteride Erzurumlular unutulmaz bir akşam yaşadı. Kültür ve sanat etkinliklerinin son gününde Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi'yi anma programı yapıldı. Prof. Dr. Ömer Özden ile Prof. Dr. Mustafa Ağırman'ın konuşmacı olarak katıldığı anma programında Alvarlı Efe'nin hayatı ve şiirleri anlatıldı. Bu arada etkinlikler kapsamında açılışı yapılan gazeteci Onur Sağsöz'ün 'Fotoğraflarla Erzurum' sergisi ilgiyle gezildi. 85 karede tarih ve kış sporlarının ölümsüzleştirildiği sergi ilerleyen günlerde başka noktalarda da sergilenecek.

Kültür Sanat etkinlikleri Alvarlı Efe'yi anma programı ile sona ererken, Erzurum kültürünün ve yöresel değerlerinin sergilendiği tanıtım stantları 1 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum Tanıtım Günlerine Ziyaretçi Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement