Eski Bakan Günay, Metropolis Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika
Yerel

Eski Bakan Günay, Metropolis Çalışmalarını İnceledi

Eski Bakan Günay, Metropolis Çalışmalarını İnceledi

Eski Kültür ve Turizm Bakanı olan milletvekili Ertuğrul Günay, Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'ni ziyaret etti.

18.11.2013 16:48

Eski Kültür ve Turizm Bakanı olan milletvekili Ertuğrul Günay, Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'ni ziyaret etti. Günay, kazı başkanı ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Serdar Aybek'ten kazılarla ilgili gelişmelerin bilgilerini aldı. Bakanlık görevi sırasında ören yeri ilan edilmesi için çaba sarf eden Günay yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Metropolis'i ziyaret eden Ertuğrul Günay, "Türkiye böyle bir yer daha görmedim. Burası çok önemli bir ören yeri olacak" dedi. Günay büyük bir titizlikle incelediği gezisi Metropolis'te kendi cep telefonuyla da bol bol resim çekti. Bakan Günay'a ziyareti sırasına AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Adnan Yaşar Görmez, İl Genel Meclisi Üyesi Mahmut Öztaş da eşlik etti.

GÜVENLİK VE ENGELLİLERİ ÖN PLANDA TUTTU

Eeski Bakan Günay, gelir gelmez güvenliğin nasıl sağlanacağı konusunda büyük bir hassasiyetle bilgi alırken, engellilerle ilgili olan kısımları da tek tek inceledi. İnşaatı devam eden kafeler ve hizmet birimlerini gezdi. Doçent Doktor Serdar Aybek'in rehberlik ettiği gezi sırasında en çok merak ettiği konu basında yer alan ayak izleriydi. Ayak izleri konusu anlatılırken dikkatle dinleyen Günay, eserin tamamen ne zaman gün yüzüne çıkacağı hakkında da bilgiler aldı. Kazı çalışmalarının 6 Mart'ta başladığını ve 49 kişilik bir kadroyla devam ettiğini öğrenen Kültür ve Turizm Eski Bakanı Günay, "Umuyorum ki bahara kadar çalışmalar bitmiş olur ve burası geziye açılarak turizm alanında da hizmet verir. İzmir'den dünyaya burayı böylelikle göstermiş oluruz." dedi.

GEÇ DÖNEMDE MANASTIR YAPISINI MERAK ETTİ

Gezi sırasında Kazı Başkanı Serdar Aybek'e geç dönemde manastır yapısı olup olmadığını soran Günay, kiliselerin yapılı olduğu yerler ve Bizans duvarlarının olduğu bölümler hakkında da bilgi aldı. Ayrıca çalışma sırasında ortaya çıkan geometrik moziklerinde sağlamlığına dikkat çekerken oradan atölyeler bölgesine geçiş yaptı. Gezinin sonunda konuşma yapan Günay, "Metropolis büyük bir yer. Benim bakan olduğum dönemde kamusallaştırmıştık. Buranın özellikle ziyarete açılmasını istemiştim. Görevim bitse de çalışmaları takip etmeye devam ediyorum. İzmir'e ve başta Torbalı'ya büyük bir katkı yapacağına inanıyorum. Böylece burayı turistik bir yere de dönüştürecek. Umarım yakın zamanda çalışmalar bitecek ve burada en kısa zamanda turist arabalarını göreceğiz. Ayrıca karayollarıyla irtibata geçtik. Buraya yollar en kısa zamanda açılacak. Bu arada basından arkadaşlara da teşekkür ediyorum. En baştan beri işlerini nasıl severek yaptıklarını gösterdiler. Çalışmalarımızın sonunda da Torbalı'dan dünyaya uzanan yeni bir ören yerine sahip olacağız." sözleriyle konuşmalarını sonlandırdı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski Bakan Günay, Metropolis Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement