Eskişehir'de 59 Okula Beyaz Bayrak Verildi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de 59 Okula Beyaz Bayrak Verildi

Eskişehir\'de 59 Okula Beyaz Bayrak Verildi

'Beyaz Bayrak Projesi' kapsamında Eskişehir'de 59 okula sertifikaları ve beyaz bayrakları takdim edildi.

03.06.2013 16:07  Güncelleme: 16:19

İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Beyaz Bayrak Projesi' kapsamında Eskişehir'de 59 okula sertifikaları ve beyaz bayrakları takdim edildi.

Eskişehir Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Müdür Vekili Op. Dr. Hayri Gültekin, sağlık hizmetlerinin çok çeşitli ve yönlü olduğunu, okul sağlığı hizmetlerinin teşkilatın bu tür hizmetlerden sadece bir tanesi olduğunu ifade etti. Gültekin, "Çocuklarımızın fizyolojik, biyolojik ve sosyal çevreden önemli boyutlarda etkilenen büyük bir grubu oluşturmaktadır. Öğrencilerimiz hayatlarının belirli bir kısmını eğitim süreleri boyunca okullarda geçirdiğinden okul içi ve çevresinde olumsuz yönde öğrencilerimizi etkileyebilen etmenlerin artması çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Koruyucu sağlık hizmetlerinin kentsel ve kırsal yerleşim yerlerinde oluşan ve oluşabilecek farklılıkları ortadan kaldırarak, il genelinde tüm öğrencilerimize eşit okul hizmeti sunmayı hedeflemektedir" dedi.

Okullarda her yıl denetimler uygulandığını belirten Gültekin, "Yapılan değerlendirme sonucunda mevcut şartları koruyamadıkları tespit edilen okulların sertifikaları iptal edilmektedir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından 73 okulun başvurduğu projede, hak kazanan 59 okulun müdür ve müdür yardımcılarına beyaz bayrakları, plaket ve sertifikaları Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede tarafından takdim edildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 59 Okula Beyaz Bayrak Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement