Eskişehir'de Kurban Bayramı Hazırlıkları - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Kurban Bayramı Hazırlıkları

Eskişehir\'de Kurban Bayramı Hazırlıkları

Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr.

09.10.2013 11:54

Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları kurban seçimi ve kesimi hususunda uyardı.

İl Müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Çankaya, bayram öncesi hazırlıkların tamamlandığını ve kentte bulunan hayvan pazarının 1 Ekim tarihinden beri kurban satış noktası olarak hizmet verdiğini söyledi. Çankaya, "Pazarımızda hayvanlar için online kontrol noktaları oluşturuldu. Veteriner hekimlerimiz burada kontrollerini devam ettiriyor. Hayvan kayıtları kontrol ediliyor ve hayvanları küpeleme zorunluluğu olduğundan dolayı 2 yaşının altındaki büyükbaş hayvanlar kurbanlık sayılmadığı için buraya giremiyor" dedi.

Vatandaşların kurbanlık alırken dikkat etmesi gereken hususlara da değinen Çankaya, "Burun akıntısı, aşırı zayıflık, gözlerin kızarık olması bizi ilgilendiriyor. Yeni doğum yapan, yaşlı ve dış görünümü canlı olmayan, yara ve ödem bulunan hayvanların satın alınmamasını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Dr. Çankaya Eskişehir'de kurbanlık sayısının yeterli olduğunu da anlatarak şöyle devam etti:

"Kentte 19 bin 702 büyükbaş, 81 bin küçükbaş hayvan kurbanlık vasfını taşıyor. Bayramda kesim yerleri için Tepebaşı ilçesinde 105, Odunpazarı ilçesinde ise 92 adet kurban kesim yeri oluşturuldu. Bayramda 35 veteriner hekimimiz de görev yapacak." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Kurban Bayramı Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ferhat: çok ileri derecede havalı, kendine öz güveni güçlü, kibirli bir adamdı. Yazık etti kendine, kalçasına ateş düşenlerden birisidir. Bu dünyada fazla havalı olmayacaksın. Havanı bir alırlarsa sonra kestaneyi de bir çizerler ki anlayamazsın. Dr. Halil, kestanesi çok kötü, hem de caaart diye çizilenlerdendir. 0 0 Yanıtla

Advertisement