Eskişehir'de Sevgi ve Kardeşlik Günleri Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Sevgi ve Kardeşlik Günleri Etkinliği Düzenlendi

Eskişehir\'de Sevgi ve Kardeşlik Günleri Etkinliği Düzenlendi

Eskişehir'de çeşitli sivil toplum örgütleri, Yunus Emre Sevgi ve Kardeşlik Günleri etkinliği düzenledi.

08.11.2013 15:26  Güncelleme: 15:30

Eskişehir'de "Yunus Emre Sevgi ve Kardeşlik Günleri" etkinliği düzenlendi.

Açelya Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin önderliğinde çeşitli sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla düzenlenen etkinliğinin açılış törenine Iraklı öğrenci Aybek Nevzat'ın okuduğu "Ben Seni Görmeden Sevdim" şiiri damga vurdu. Nevzat'ın, şiiri okurken ağlamasıyla salonda bulunan katılımcılar da gözyaşlarını tutamadı.

Etkinliğin açılış töreninde konuşma yapan Açelya Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Saylan, dernek olarak topluma sosyal fayda oluşturacak etkinliklere destek olduklarını ifade etti. Saylan, "Ülkeler insanları ile birlikte büyürler. Dolayısıyla çağdaş ülkeler, 'erdemli toplum olmak' adına hedeflerine insanı koymak durumundalar. Bu manada insanı ve toplumu geliştirmek için sosyal ve psikolojik faaliyetlerin devletle beraber sivil toplum örgütleri ile yapılması gerekmektedir. Biz de bu açıdan Açelya Derneği olarak, kuruluşumuzdan bu yana topluma sosyal fayda oluşturacak tüm etkinliklere destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

Konuşmasın sonrasında Anadolu Üniversitesi (AÜ) öğrencisi Kırgızistanlı Saltanat Moldoeva dans gösterisi yaptı. Azerbaycanlı Ülker Aliyeva'nın 'Ayrılık' şarkısını seslendirmesinin ardından sahneye çıkan AÜ Eczacılık Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Iraklı Aybek Nevzat'ın "Ben Seni Görmeden Sevdim" adlı şiiri okuması ile katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

Açılış programına, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Vali Yardımcısı Azmi Çelik, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte Kütahya, Trabzon, Ağrı, Malatya, Adana, Eskişehir ve Türk dünyası ülkelerinden Kırgızistan, Türkmenistan, Azerbaycan'a özgü yöresel yemeklerin ve Türk kültürünün tanıtıldığı stantlar kuruldu. Etkinliğin 2 gün boyunca çeşitli faaliyetlerle devam edeceği bildirildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Sevgi ve Kardeşlik Günleri Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement