Eskişehir'deki Stk'lar İdlip İçin Ayakta - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'deki Stk'lar İdlip İçin Ayakta

Eskişehir\'deki Stk\'lar İdlip İçin Ayakta

Eskişehir’de Memur-Sen ve gönüllü sivil toplum kuruluşları (STK) yaptıkları ortak açıklamada İdlip’te gerçekleştirilen kimyasal katliamı kınadılar.

07.04.2017 15:38

Eskişehir'de Memur-Sen ve gönüllü sivil toplum kuruluşları (STK) yaptıkları ortak açıklamada İdlip'te gerçekleştirilen kimyasal katliamı kınadılar.

Bugünkü Cuma namazı sonrası Reşadiye Camii bahçesinde toplanan kalabalık, taşıdıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla İdlip'teki saldırıyı kınadı. Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Şube Başkanı Muammer Kahraman, Suriye'de gerçekleştirilen vahşete devletlerin ve uluslararası kurumların duyarsız kalmasından yakındı. Beşar Esed'in iktidarını koruyabilmek adına çocuk, kadın demeden saldırılar gerçekleştirdiğini belirten Kahraman, "Haber bültenlerine yansıyan görüntüleri izlemek bile insanın yüreğini parçalamaktadır. İnsanlığımızdan utandıracak ölçüde vicdanları paramparça eden bu vahşetin failleri, temel insan haklarına ve değerlerine duyarsızdır. İşleyen egemen dünya düzeninin ne boyutta zalimliklere, acı ve ölümlere yol açtığını ve açacağını bir kez daha hepimize göstermiştir" şeklinde konuştu.

"Hangi hesap, masum insanların ölümünü gerekli ve haklı görebilir?"

Masum insanların acımasızca katledilmesinin hiçbir izahının olamayacağını söyleyen Muammer Karaman, "İnsan ve medeniyet değerleri adına, hiçbir hassasiyet ve önceliği kalmamış emperyalist güç odakları kendi politik çıkar ve paylaşım hesapları için bütün dünyayı özellikle Ortadoğu İslam coğrafyasını ateş ve kan gölüne çevirmiştir. Yeni dengeler, denklemler, çıkar hesapları adına, hiçbir şeyden haberi olmayan mazlum, müdafaasız sivil insanları en feci şekilde katletmenin hiçbir akli, insani gerekçesi ve açıklaması olamaz. Savaş ortamında bile uyulması gereken bir hukuk vardır. Maalesef emperyalist zorbalar, uyulması gereken hiçbir hukuk ve ahlak kuralı tanımıyor. Bu zulüm ve faciaya ortak olanların, işledikleri suçu din, dil, etnik köken ayrımına istinaden yapmaları, insanlığın ve özellikle batı medeniyetinin düştüğü sefil ve aşağılık durumu açıkça göstermektedir" ifadelerini kullandı.

"Egemen olmak isteyen güçlere tepkimiz, kınama ile geçiştirilemez"

Tüm İslam ülkelerinin, sorumluluk bilinci ile gelişmelere önleyici bir etkiyle müdahil olması gerektiğinin altını çizen Kahraman, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

"Memur-Sen ve Eskişehir'de faaliyet gösteren gönüllü STK'lar olarak, işgal, yağma, talan ve en feci ölümlerle bölgeyi işgal ederek egemen olmak isteyen güçlere tepkimiz, pratik yaptırım ve sonucu olmayan kınama açıklamaları ile geçiştirilemez diyoruz. Yaşananlar dayanma sınırını çoktan aşmıştır. Zulüm dayanılmaz olmuştur. Bütün İslam ülkeleri, bütün ümmet, insani, dini, tarihi sorumluluğunun bilincinde olarak gelişmelere önleyici bir etkiyle müdahil olmalıdır. Biz kalıcı barış sağlama adına başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyayı yetkili kurum ve organlarıyla harekete geçmeye davet ediyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'deki Stk'lar İdlip İçin Ayakta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement