Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Muzaffer Demirtaş, Hz. Ali'nin sevgi ateşinin ve Nevruz ateşinin kötü emellilerin istediği gibi sokaklarda değil, yürekler de yanan bir ateş olacağını söyledi.
Demirtaş, Yörük Çadırı'nda düzenlediği basın toplantısında, 21 Mart'ta Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) Eskişehir Ertuğrulgazi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu ile ortak olarak "Dostluk Yaren Gecesi" düzenleyeceklerini bildirdi.
Hz. Ali'nin doğum günü olması nedeniyle Hz. Ali'yi anma kapsamında konularında uzman kişilerin konuşmalarıyla Nevruz'u kutlayacaklarını ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:
"Nevruz'un bu günde yapılmasının sebepleri, 21 Mart'ın Hz. Ali'nin doğum günü olması ve Nevruz'un tarihimizdeki önemidir. Nevruz inanışlarda, Hz. Adem'in yaratıldığı gündür. Bütün insanoğlunun bayramıdır. Dünyanın yaratıldığı gündür. Ülkemizde birlik ve beraberliğine en çok ihtiyaç duyulduğu, birlikte yaşadığımız bu coğrafyada bir çok ortak değerlerimizin olduğu kardeşliklerin pekiştiği bu organizasyon örnektir. Hz. Ali'nin sevgi ateşi ve Nevruz ateşi kötü emellilerin istediği gibi sokaklarda değil yüreklerde yanan bir ateş olacak."
- ESKİŞEHİR
Son Dakika › Yerel › Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Demirtaş.'Hz.Ali'nin... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.