Eso'da Kosgeb Destekleri Semineri Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Eso'da Kosgeb Destekleri Semineri Yapıldı

Eso\'da Kosgeb Destekleri Semineri Yapıldı

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile "Yeni Dönem KOSGEB Destekleri " konulu seminer ESO Toplantı Salonu'nda yapıldı.

13.06.2012 17:17

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile "Yeni Dönem KOSGEB Destekleri " konulu seminer ESO Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Toplantı sonrasında KOSGEB, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osamangazi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"nde başarılı olanlara sertifikaları verildi.

KOSGEB'in 7 alanda verdiği destekler hakkında bilgi veren KOSGEB Ali Vasfi Eskicioğlu, 2 yıl içerisinde Eskişehir'de 1002 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini belitti. Eskicioğlu, "Eğitimlerini tamamlayıp girişimci desteğine başvuran 82 kişi kendi işini kurdu. Ayrıca yeni girişimci destek kurulundan kabul edilen ödeme miktarı da bu güne kadar 2.9 milyon TL'ye ulaştı. Amacımız daha çok gencimizin girişimcilik eğitimi alarak desteklerden faydalanması" dedi.

Toplantıda konuşan ESO Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Musubeyli'de ülkemiz ekonomik gelişmişliği için girişimciliğin çok önemli olduğunun altını çizdi. Musubeyli, "ESO olarak üniversite sanayi işbirliğine çok önem veriyor bu konuda projeler üretiyoruz. Ancak bu gün KOSGEB'in de aramızda olmasıyla Devlet-Üniversite-Sanayi işbirliğinin güzel örneğini yaşıyoruz. Umuyoruz ki işbirliklerimiz artarak devam edecektir" diye konuştu.

ESO'da düzenlenen toplantıya Eskişehir Vali Yardımcısı Nurettin Yücel, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Suvacı, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mahmut Yılmaz, Üniversitelerin Öğretim Görevlileri, çok sayıda sanayici ve eğitim alan girişimciler katıldı.

(HÖ)

13.06.2012 16: 52: 39

TSI

NNNN - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eso'da Kosgeb Destekleri Semineri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement