Ev alırken dikkat edilmesi gereken 5 kural - Son Dakika
Yerel

Ev alırken dikkat edilmesi gereken 5 kural

Ev alırken dikkat edilmesi gereken 5 kural

26 yıldır gayrimenkul sektöründe hizmet veren Better Homes and Gardens Real Estate uzmanları ev alırken bilinmesi gereken 5 kuralı anlattı.

04.07.2022 09:01  Güncelleme: 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

26 yıldır gayrimenkul sektöründe hizmet veren Better Homes and Gardens Real Estate uzmanları ev alırken bilinmesi gereken 5 kuralı anlattı.

Gayrimenkul sektöründe 26 yıldır hizmet veren, Ö. Burak Özmutafoğlu liderliğinde Türkiye pazarına giriş yapan Better Homes and Gardens Real Estate uzmanları, yeni ev alacaklara tavsiyelerde bulunarak bilinmesi gerekenleri aktardı.

Konu uzmanları tarafından özellikle bilinmesi 5 kural şu şekilde sıralandı:

"Bütçenizi doğru değerlendirin

Almak istediğiniz eve ayırdığınız bütçeyi ve borçlanma kapasitenizi belirleyin. Peşinatınızı ayarlayın. Beklenmedik ve olumsuz durumlar yaşanabilir. Bu yüzden her zaman paranız haricinde duran bir miktar para ayırmış olun.

Evin kullanım durumundan ve yasal izinlerinden emin olun

Almak istediğiniz evin, kullanım durumundan emin olun. Eğer evde kiracı varsa satış sonrası prosedür hakkında onu da bilgilendirin ve yasal süresinin ardından tahliyesini talep edin. Evin yasal izinlerini belediyeden teyit ettirin. Almak istediğiniz evin kat irtifakını, iskanını ve yapı kullanım izinlerini kontrol edin.

Bankaların faiz oranlarını inceleyin

Kredi ile ev alacaksanız bankalarının faiz oranlarını iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Tüm bankaların faizlerine bakarak bütçenize ve ödeme planınıza uygun olanı seçin.

Evi Satın alacağınız kişi ile irtibatınızı kesmeyin

Satın almayı düşündüğünüz evin satışını gerçekleştiren kişi veya kurumla her aşamada iletişimde kalın. Satış süreçlerini birlikte yürütün.

Bir profesyonelle çalışın

Hem banka hem mülkün yasal işlemlerini ve satın alma sürecinin hızlı ilerlemesi için bir profesyonelle çalışmayı ihmal etmeyin. BHGRE Türkiye bünyesinden hizmet aldığınız taktirde, ev sahibi olduktan sonra da gayrimenkul danışmanınız sizinle her zaman irtibatta kalacaktır. Çalıştığınız profesyonelle her durumda iletişimde kalmaya özen gösterin". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ev alırken dikkat edilmesi gereken 5 kural - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement