Evdeki Kütüphane Bir "Tık" Uzaklıkta - Son Dakika
Yerel

Evdeki Kütüphane Bir "Tık" Uzaklıkta

Evdeki Kütüphane Bir "Tık" Uzaklıkta

Kocaeli'de girişimci çiftin yürüttüğü proje kapsamında kurulan "web tabanlı kütüphane"yle kitapseverler, sistemde kayıtlı kitapları talep edebilecek Vatandaşlar, kitap takası için kurulan kafede istedikleri kitabı okuyabilecek Girişimci Elif Asalkan: "Kitaplarınızı seviyorsunuz fakat insanlarla da paylaşmak.

10.02.2014 13:05  Güncelleme: 15:41

YUNUS EMRE GÜNAYDIN - Kütüphane oluşturma hayali kuran girişimci çiftin geliştirdiği "Web Tabanlı Kütüphane Projesi"yle kitapseverler, sisteme kayıtlı kitapları talep edebilecek.

Proje yürütücüsü Elif Asalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle yıllardır kütüphane kurma hayalleri olduğunu söyledi.

Yaklaşık 10 yıl önce Sapanca'ya bağlı Yanıkköy'de toplantı yapıp düşüncelerini gençlerle paylaştıklarını anlatan Asalkan, "web tabanlı kütüphane" oluşturmaya karar verdiklerini dile getirdi.

Asalkan, sosyal sorumluluk projesi olarak işe başladıklarını ifade ederek, "Projede üniversitede okuyan gençlerimiz var. Onların desteğiyle işe başladık" şeklinde konuştu.

"Daha sonra kitapların değiş tokuşu için buluşma noktası olması gerektiğine karar verdik" diyen Asalkan, geçen yıl çalıştığı kurumdan ayrılarak kitap kafeyi açtıklarını kaydetti.

"Sizin kütüphaneniz de görülecek"

Asalkan, Türkiye'de kitap kafeler olduğunu ama kütüphane konsepti bulunmadığına dikkati çekerek, kafedeki kitapların bağışlarla toplandığını söyledi.

Kendilerine ait 700 kitap bulunduğunu, bağışlarla 2 bin 500 kitaba ulaşıldığını anlatan Asalkan, "Bağış olayını fazla yaymadık. Eşimizin, dostumuzun hatta buraya gelenlerin bağışlarıyla toplandı" diye konuştu.

Herkesin kafede çayını, kahvesini yudumlarken istediği kitabı alarak okuyabileceğini ya da yıllık cüzi ücret karşılığında evine götürebileceğini dile getiren Asalkan, şöyle devam etti:

"Ajanda karşılığında abonelik yapıyoruz. Bir sene boyunca istediği kadar kitap okuyabilir. Ayrıca sizin bir kütüphaneniz var. Kitaplarınızı seviyorsunuz fakat insanlarla da paylaşmak istiyorsunuz. Web tabanlı kütüphanemize giriş yapabileceksiniz kitaplarınızı. İnsanlar sizin kütüphanenizde görülecek sistemimizde. Talep geldiği zaman size mail atacağız. Siz bize teslim edeceksiniz. Bu şekilde sizin kitaplarınız da okunacak. Böylece sizin kitaplarınız sizin kütüphanenizde kalacak. Böylece kütüphanemizi büyütmeyi düşünüyoruz."

"Korsan kitap satışı olmasın"

Asalkan, Türkiye'de ekonomik durumun belli olduğunu, insanların kitaba belirli bütçe ayırabildiklerini, bu nedenle de korsan kitaba yöneldiklerini dile getirdi.

"Hem korsan kitap satışı azalsın hatta olmasın hem de insanlar istediği kitaba kütüphanemizde ulaşabilsin" diyen Asalkan, projeyle okuma oranını da artırmayı amaçladıkları bilgisini verdi.

Vatandaşlardan çok güzel tepkiler aldıklarını vurgulayan Asalkan, "Fikri çok beğeniyorlar. Kitap okumayı seven insanlardan çeşitli tavsiyeler geliyor. Onları da değerlendireceğiz. Bizim pastamız oldukça büyük. Herkese bu pastadan bir dilim var" ifadesini kullandı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Evdeki Kütüphane Bir 'Tık' Uzaklıkta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement