Evsiz Kalan Kimsesiz Vatandaşlar Koruma Altına Alınacak - Son Dakika
Yerel

Evsiz Kalan Kimsesiz Vatandaşlar Koruma Altına Alınacak

Evsiz Kalan Kimsesiz Vatandaşlar Koruma Altına Alınacak

Iğdır'da ağır kış şartlarında evsiz kalan vatandaşlar Aile ve Sosyal Politiklar Müdürlüğü tarafından koruma altına alınacak.

18.12.2013 15:15

Iğdır'da ağır kış şartlarında evsiz kalan vatandaşlar Aile ve Sosyal Politiklar Müdürlüğü tarafından koruma altına alınacak.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özgür Turhan, yaptığı açıklamada, soğuk hava ve ağır kış şartlarının günlük yaşamı olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

İl müdürlüğü olarak evsiz, mekansız, kimsesiz oldukları veya sokakta yaşadıkları tespit edilen vatandaşların mağduriyetlerini gidereceklerini vurgulayan Turhan, şunları kaydetti:

"Bu kişiler öncelikli olarak kamu kurumu misafirhanelerine yerleştirilecektir. Kamu kurumu misafirhanelerine yerleştirilememeleri halinde pansiyon, otel gibi yerlerde konaklamaları sağlanabilecek veya uygun bir mekan bu kişilerin kışı geçirebilmeleri için tahsis edilecek ve gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Himaye edilen evsiz, mekansız ve kimsesiz hemşehrilerimizin temel gıda ve giyim ihtiyaçları giderilecek. Temel sağlık kontrollerinin yapılması sağlanacak, temizlik, banyo, tıraş, saç kesimi ve diğer ihtiyaçları giderilecektir. Bu kapsamda oluşan giderler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı  tarafından vakıf imkanları çerçevesinde karşılanacaktır. Bu durumda olanların müdürlüğümüze veya ALO 183 kadın, aile, çocuk, yaşlı danışma hattına bildirilmesi yeterlidir. Müdürlüğümüze gelen bilgi doğrultusunda en geç yarım saat içerisinde ekiplerimiz belirtilen adrese giderek gereken adımı atacaklar." - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Evsiz Kalan Kimsesiz Vatandaşlar Koruma Altına Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement