Expo'ya Soydaş Desteği - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Expo'ya Soydaş Desteği

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Expo\'ya Soydaş Desteği

Bulgaristan'da Koalisyon Ortağı Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin Genel Başkan Yardımcısı Kasım Dal İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu Ziyaret Etti. Ziyarette Expo 2015 İçin Destek Sözü Veren Dal, "Dünyanın Neresinde Bir Türk Yaşıyorsa, İzmir O Türk'ün Gönlündedir" Dedi.

Bulgaristan'da koalisyon ortağı Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin Genel Başkan Yardımcısı Kasım Dal İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette EXPO 2015 için destek sözü veren Dal, "Dünyanın neresinde bir Türk yaşıyorsa, İzmir o Türk'ün gönlündedir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üyelerinin çoğunluğunu Bulgaristan http://tr.wikipedia.org/wiki/Bulgaristan oluşturduğu ve şu anda iktidardaki üçlü koalisyon hükümetinin ortağı olan Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin Genel Başkan Yardımcısı Kasım Dal ve beraberindeki heyeti ağırladı. İzmir'e ilk kez geldiğini ifade eden Kasım Dal İzmir'de yaşayan Bulgaristan kökenli veya Bulgaristan vatandaşlarına verdiği destekten dolayı Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti. İzmir'in Türkiye'nin çok önemli bir şehri olduğunu belirten Dal, "Dünyanın neresinde bir Türk yaşıyorsa İzmir o Türk'ün gönlündedir" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Kasım Dal'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Büyükşehir Belediyesi olarak burada yaşayan Bulgaristan kökenli soydaşlarımızın karşılaştığı sorunları çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi. EXPO 2015'e aday olan İzmir'in kritik bir döneme girdiğini ifade eden Kocaoğlu, 31 Mart'ta yapılacak tarihi oylamada Bulgaristan'ın da oyunu beklediklerini kaydetti. Kasım Dal ise bu konuda Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı ile görüşerek, İzmir'in desteklenmesi için gereken çalışmayı yapacaklarını söyledi. Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Kasım Dal ziyaret sırasında ayrıca, İzmir'de Bulgaristan Başkonsolosluğu açılacağı müjdesini de verdi. Başkan Kocaoğlu ise başkonsolosluğun açılmasının İzmir'deki soydaşlar açısından büyük kolaylık sağlayacağını belirterek, bunun çok güzel bir gelişme olduğunu kaydetti.

(YB-YK) 29.02.2008 14:01 TSİ

Kaynak: İHA