Ezidiler Gelmeye, Batman Sahip Çıkmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Ezidiler Gelmeye, Batman Sahip Çıkmaya Devam Ediyor

Ezidiler Gelmeye, Batman Sahip Çıkmaya Devam Ediyor

IŞİD saldırılarından sonra bini aşkın Êzîdî'nin geldiği Batman'da çalışmalar dört koldan sürüyor.

05.09.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu kampanyalar çerçevesinde Batman'da Êzîdîler için seferber olmuş durumda.

Êzîdî Kürtlerinin Batman'a gelmeye başladığı 6 Ağustos tarihinden itibaren Batman Belediyesi, DBP Batman İl Örgütü, İHD Batman Şubesi ve diğer demokratik sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yer aldığı komisyonun yürüttüğü çalışmaların yanı sıra gönüllü çalışma ve kampanyalar yürütülüyor.

Kurumlar ve gönüllülerin birbirlerinden haberdar bir şekilde organize olarak çalıştıkları Batman'da, daha önceki tarihlerde türlü sebeplerden boşaltılan Êzîdî köyleri onarılıyor.

Şengal, Xetarê, Şêxan gibi saldırı altındaki bölgelerden kaçıp Batman'a gelen aileler bu köylere yerleştiriliyor. IŞİD vahşetinden kaçıp Batmana sığınan Êzîdîlerin de sayısı gün geçtikçe artıyor.

Saat başı gelenlerin sayısının arttığı Batman'da da son belirlenen sayı 3 bini aşarken, bunlardan bine yakını köylerde Êzîdî yurttaşlar için onarılan evlere yerleştirilirken 200 kadarı da Batman merkezde evlere yerleştirildi.

Geri kalan Êzîdî yurttaşlar da kendileri için evler temin edilenene kadar Musa Anter, Ahmet Kaya ve Mehmet Sincar Halk Evlerinde misafir ediliyor. Gelen yurttaşlarla ilgili yürütülen iki kampanyada da gelenlerin ihtiyaçları karşılanırken, aynı zamanda gelecek olanlara dönük hazırlıklar da yapılıyor. Bu yüzden her türlü ihtiyacın aciliyet taşıdığı belirtildi. Sayı arttıkça durumun giderek zorlaşacağı öngörülüyor. En son gelenlerle beraber sayı 3 bini de geçerken, Batman'a daha çok sayıda Êzîdî yurttaşın gelmesi bekleniyor.

ÇOCUKLAR İÇİN KAMPANYA

Öte yandan ihtiyaçları karşılanan ailelerin çocuklarına dönük çalışmalar da sürdürülüyor.

Drama, müzik, animasyon, resim ve oyun etkinlikleriyle kampanyaya destek sunan gönüllüler bir de oyuncak kampanyası yürütüyor.

Gelen oyuncak destekleriyle her yaşta çocuğa oyuncakları ve eğitim malzemeleri verildi.

Çeşitli alanlarda uzmanların görüş ve önerileri alınarak hazırlanan ihtiyaç listelerinin geçerliliğini koruduğunu belirten gönüllüler, gelen çocukların sayısının hızla arttığını vurguluyor.

Hem mevcut çocukların ihtiyaçlarını karşıladıklarını hem de gelecek olan çocukların oyun ihtiyaçları için hazırlık yaptıklarını belirten gönüllü gençler destek beklediklerini belirttiler. Çocuklara dönük çalışmaların ihtiyaç listesi şöyle: "Boyama kitapları, Boya (kuru, sulu, pastel), Yüz boyası, Plastik top, Resim ve okul defterleri, Tahta kalem, kalemtıraş, silgi, Puzzle, Oyuncak (Savaşı ve silahı andırabilecekler dışında)" Çocuklara dönük bu ihtiyaçlar Mehmet Üçar adına Batman Kültür Sanat Derneği (BART) Mimar Sinan cd. Park Cafe Üstü Kat:1 No:2 adresine gönderilebilir.
Öte yandan, Batman'daki ailelerin temel ihtiyaçlarına dönük de bir destek kampanyası başlatılmış bulunmakta. Bu kampanyadaki ihtiyaç listesi ise şöyle: "Kuru gıda, temizlik malzemeleri, Giysi ve iç çamaşır (kullanılmamış), Vantilatör, Buzdolabı ve soğutucular, Yatak, döşek, battaniye ve yastık, Su, Çocuk bezi, Süt, süt tozu, mama ve bebe bisküvisi, Kadın pedi, Beşik, biberon." Bu malzemelerin de İbrahim Biçecek adına 'Batman Belediyesi Önü Rojava Yardım Çadırı' adresine gönderilmesi gerektiği belirtildi. Yardımların Star Batman adlı otobüs firması tarafından da Türkiye ve Kürdistan'ın her yerinden ücretsiz olarak taşınacağı da vurgulandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ezidiler Gelmeye, Batman Sahip Çıkmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement