F-4 Savaş Uçağı Ziyarete Açıldı - Son Dakika
Yerel

F-4 Savaş Uçağı Ziyarete Açıldı

F-4 Savaş Uçağı Ziyarete Açıldı

Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde uçuş ömrünü tamamlayan F 4 savaş uçağı, Mersin'in Anamur ilçesinde ziyaretçilerine açıldı.

29.10.2014 14:35

Anamur Belediyesi ile Türk Hava Kuvvetleri'nin yaptığı protokol kapsamında sergilenmek üzere ilçeye getirilen F-4 tipi savaş uçağı, törenle ziyarete açıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Türe, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin askerliği ve askeri seven bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Türk milleti için asker ve bayrak kavramlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Türe, "Biz askeriyle bayrağımızla yatıp kalkan bir milletiz. Bu nedenle bu uçağı buraya getirerek halkımızın ziyaretine açmak istedik. Halen Türk Hava Kuvvetlerinde görev yapan Anamurlu pilotlarımızla 11 Anamurlu şehidimizin ismini uçağa yazarak onlara ahde vefamızı da göstermeyi amaçladık" dedi.

Eskişehir'deki 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'ndan getirilen 1966 model F-4 tipi savaş uçağının, 19,2 metre uzunluğunda, 11,77 metre kanat genişliğinde, 5 metre yüksekliğinde, boş 13 ton ağırlığında olduğunu ifade eden Türe, 12 bin 230 litre yakıt kapasitesine sahip uçağın, 940 kilometre hıza ulaşabildiğini kaydetti.

Törende açılış kurdelesinin kesilmesiyle F-4 tipi savaş uçağı, ziyarete açıldı.

Törene, Kaymakam Cengiz Cantürk, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel F-4 Savaş Uçağı Ziyarete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement