Fatsa'da Öğrenci Meclisi Başkanlığı Seçimi - Son Dakika
Yerel

Fatsa'da Öğrenci Meclisi Başkanlığı Seçimi

Fatsa\'da Öğrenci Meclisi Başkanlığı Seçimi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) "Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Seçimi" uygulaması gereğince 2015-2016 eğitim-öğretim yılı öğrenci meclisi seçimi, Fatsa Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti.

03.11.2015 17:40

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) "Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Seçimi" uygulaması gereğince 2015-2016 eğitim-öğretim yılı öğrenci meclisi seçimi, Fatsa Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşti.

Meclis başkanlığına seçimine Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Akyol başta olmak üzere, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 5 adayın yarıştığı kıyasıya seçimlerde öğrenciler vaatlerini açıklayarak diğer okul temsilcilerinden oy istediler. Gerçekleşen seçimde 17 oy alan Dolunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Hakan Budak, başkan oldu.

Seçimler sonrası bir konuşma yapan Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube müdürü Ramazan Akyol, "Öğrencilerde demokrasi kültürünün oluşturulması, millet olarak en büyük özelliğimiz olan hoşgörü bilincinin geliştirilmesi, kültürünü özümsemiş, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla öğrenci temsilcisi seçimleri yapılıyor. Bu anlamda kazanan öğrencimizi tebrik ediyor il temsilciliği seçiminde başarılar diliyorum" dedi.

Fatsa'yı ordu ilinde yapılacak olan öğrenci meclis başkanlığı seçimlerinde temsil edecek olan Hakan Budak, "Benim için önemli bir seçim oldu. Fatsa öğrencilerini temsil etme adına önemli bir göreve seçildim. Destek veren her öğrenci arkadaşıma teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatsa'da Öğrenci Meclisi Başkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement