Fen Lisesi'nin Bilim Fuarı Renkli Başladı - Son Dakika
Yerel

Fen Lisesi'nin Bilim Fuarı Renkli Başladı

Fen Lisesi\'nin Bilim Fuarı Renkli Başladı

TUBİTAK tarafından Türkiye'deki bin pilot okul arasına seçilen Edirne'nin Keşan İlçesindeki Keşan Fen Lisesi'nde hazırlanan projeler, açılışı yapılan Bilim Fuarı ile sergiye çıktı.

15.05.2013 12:32

TUBİTAK tarafından Türkiye'deki bin pilot okul arasına seçilen Edirne'nin Keşan İlçesindeki Keşan Fen Lisesi'nde hazırlanan projeler, açılışı yapılan Bilim Fuarı ile sergiye çıktı.

Açılış törenine Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Uybaş, Keşan Belediye Başkanvekili Sabri Küçükkarakaş,

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu ile kurum kuruluşların amirleri, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

FERYAZ YÜKSEL: "BU TÜR PROJELERİN YAYGINLAŞMASI GEREKİYOR"

Fuarın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel yaptı. Keşan Fen Lisesi ve Ahmet Yenice İlkokulu'nun Türkiye genelinde bin pilot okul arasına seçilme şansı olduğunu belirten Yüksel, "Bu iki okulumuzun bin okul arasına girmesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ciddi payı var. Ankara'ya okul bildirimini gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürümüzdür. Burada gerçekleştirilen fuarların, daha da yaygınlaşması gerekiyor. Bu aslında bir beyin fırtınasıdır. Çocuklarımıza güvenin eseridir. Bu güveni hem Fen Lisesi olarak, hem de Ahmet Yenice olarak biz daha ileri götüreceğimize inanıyorum. Fuarımız hayırlı olsun" dedi.

HÜSEYİN ÖZCAN: "BİZLER ELİMİZDEN GELDİĞİNCE ÇITAYI YÜKSELTMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Özcan ise ev sahipliği için Kaymakam Dınkırcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel'e teşekkür ettiğini belirterek, "Bu ev sahipliğini gördükten sonra umuyorum biz bundan sonra Keşan'ı daha sık ziyaret edeceğiz. Bizlerin amacı, gayesi; araştıran, düşünen, yaratıcılığı ön plana çıkmış, bilim ve teknolojideki gelişmeleri takip eden, bu gelişmelere katkıda bulunabilen, sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyoruz. Bütün çabamız ve gayemiz bu doğrultuda. Biz her konuda yapmış olduğumuz faaliyetlerde, Valimiz Hasan Duruer'in ciddi desteğini arkamıza alıyoruz. Edirne'nin 3 şansı var. Valimiz yönünden çok şanslıyız. Kaymakamlarımız çok değer veriyor ve eğitim birinci öncelikleri. Diğeri ise veli ve öğretmen şansı. Çünkü burada her kesim, eğitime son derece ilgili ve önemli ölçüde değer veriyor.

Burada oturmuş bir öğretmen kadrosu var. Bu bir avantajdır, Edirne'nin avantajıdır diye düşünüyorum. " şeklinde konuştu.

Hüseyin Özcan, ayrıca tüm okul müdürlerine yönelik olarak da, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan TUBİTAK Proje yarışmasına her okulun değişik projelerle katılmasını istediğini de sözlerine ekledi.

BEKİR DINKIRCI: "HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR"

Törende son olarak da Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı konuştu. Dınkırcı, bin okul içersinde Keşan'dan iki okulun bu proje kapsamına girmesinin çok önemli olduğunu belirterek, başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel olmak üzere tüm okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencileri kutladığını söyledi. Bekir Dınkırcı, sözlerinin devamında ise şunları söyledi: "Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bunlar, onlarca saat emeğin sonunda ortaya çıkıyor. Özellikle Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi'nde yapılan projeden çok umutluyuz. Çünkü Türkiye sınırında başlayan bir proje, Türkiye sınırında bitiyor. İnşallah biz bu projeden birincilik bekliyoruz. Burada tek bir şeye ihtiyacımız var. Çalışmak, çok çalışmak ama bilimsel çalışmak. Bu örneği sergilediklerinden dolayı Keşan Fen Lisesi'ne ve öğretmen arkadaşlarımız ile öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Keşan'da bu potansiyel var. Yeter ki birlik ve beraberlik içersinde bütüncül hareket edelim."

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi, Dınkırcı, Özcan, Yüksel ve törene katılanlar tarafından kesildi. Daha sonra ise Fen Lisesi Bilim Fuarı kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan projeler gezildi.

Bugün sona erecek olan Bilim Fuarı'nda; 10 öğretmen, 50 öğrenci tarafından hazırlanan 24 proje sergileniyor.

(TB)

15.05.2013 12: 22: 39

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fen Lisesi'nin Bilim Fuarı Renkli Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement