Festivalde Tmok'un Faaliyetleri Anlatılacak - Son Dakika
Yerel

Festivalde Tmok'un Faaliyetleri Anlatılacak

Festivalde Tmok\'un Faaliyetleri Anlatılacak

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreter Yardımcısı Olimpik Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, ülkenin zenginliklerinin tanıtımına önemli katkı sağladıklarını söyledi.

11.08.2014 11:38

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreter Yardımcısı Olimpik Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, ülkenin zenginliklerinin tanıtımına önemli katkı sağladıklarını söyledi.

Porsun, bu sezon TMOK tarafından desteklenen 26-30 Ağustos tarihleri arasında sekizincisi gerçekleştirilecek 8. Laodikya-Aphrodisias Uluslararası Gençlik Spor Kültür ve Sanat Festivali'ne 20 ülkeden 60 öğrencinin katılacağını söyledi.

TMOK'un yanı sıra Denizli Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Pamukkale Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirilecek festivalin hazırlıklarının tamamlandığına dikkati çeken Porsun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"TMOK'un görevi sadece uluslararası spor organizasyonlarına destek vermek değil. Başarılı sporculara burs veriyoruz, federasyonlara katkı sağlıyoruz. Yurt dışından ünlü antrenör getirterek sporcu ve antrenörlerimizin gelişimini sağlıyoruz. Teknik yayınlar çıkarıyoruz. Üniversitelerle bilimsel projeler üretiyoruz. Uluslararası müsabakalara, seminerlere gidecek kafilelere destek veriyoruz. TMOK'un lokomotifi olan Olimpik Eğitim ve Kültür Komisyonu olarak, Türkiye genelinde 81 ilde 4 ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik spor bilinci ve kültürü eğitiminde 1 milyon öğrenciye ulaştık. Denizli'de yapacağımız uluslararası etkinlik sayesinde ülkemizin tarihi mirasına ve zenginliklerinin tanıtımına önemli katkı sağlayacağız."

FESTİVALDE PROGRAM YOĞUN

Porsun, festival programının yoğun geçeceğini, 4 gün sürecek etkinlikte, Türk ve yabancı konukların tanışma toplantısının yanı sıra TMOK'un faaliyetleri, Aphrodisias Antik Kent gezi ve kazı çalışmalarını yerinde inceleme, tartışma gruplarının çalışmaları, sportif etkinlikler, konferans, tarihi Hierapolis gezisi, ülke sunumları, Laodikya kazı çalışmaları, defile ve müze ziyaretleri gerçekleştirileceğini söyledi.

Porsun, festivale destek veren TMOK Başkanı Prof.Dr. Uğur Erdener, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı ile diğer yetkililere ve hizmeti geçenlere teşekkür etti. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Festivalde Tmok'un Faaliyetleri Anlatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement