Fethiye'de Her Mahallede Ramazan Davulu Çalınacak - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de Her Mahallede Ramazan Davulu Çalınacak

Fethiye\'de Her Mahallede Ramazan Davulu Çalınacak

Fethiye Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı.

19.07.2012 02:41

Fethiye Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı.

Fethiye belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda iftar çadırı kuracak ve bunun yanında ihtiyaç sahibi ailelere ramazan paketi yardımı yapacak. Geçen yıl ramazan ayınca çalmayan Ramazan davulu bu yıl ramazan ayı boyunca her mahallede çalınacak.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi ve Mesegün Organizasyon işbirliğinde hazırlanan Ramazan Şenlikleri, 20 Temmuz Cuma günü sema gösterileriyle başlayacak. Halkoyunları gösterileri, Türk halk müziği ve tasavvuf musikisi konserleri ile eğlenceli skeçlerin yer aldığı programlar ramazan ayı boyunca devam edecek. İlk gün Mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilecek açılış yürüyüşü ile Dispanser Caddesi'nde gerçekleştirilecek etkinliklerin ilk gününde sema gösterisi yapılacak.

İFTAR ÇADIRLARI 2 BÖLGEDE HİZMET VERECEK

Ramazan şenliklerinde birbirinden güzel sürprizler Fethiyelileri beklerken, geçen sene iftar çadırı sayısını 2'ye çıkartan Fethiye Belediyesi, bu sene de aynı şekilde iftar saatinde 2 bölgede yemek verecek. Fethiye merkez, Selanikliler Derneği önünde hazırlanan iftar çadırlarının diğeri yine geçen sene hizmete giren Fethiye Belediyesi Foça - Çatalarık Sosyal Tesisinde verilecek. Hijyenik koşullarda iftarlarını açmak isteyen vatandaşlar, bu iki bölgeden yararlanabilecek. Bu arada Fethiye'de her mahallede Ramazan davulu çalacak.

SICAK YEMEK VE GIDA YARDIMI DEVAM EDİYOR

Fethiye Belediyesinin bir geleneği haline gelen gıda paketleri de bu sene yine Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin önceden belirlediği vatandaşlara dağıtılacak. Fethiye Belediyesi geçen sene 2 bin 500 paket ramazan paketini yardıma muhtaç vatandaşlara dağıtmıştı. Belediye aynı zamanda, Ramazan ayı boyunca önceden belirlenen yaşlı ve kimsesiz vatandaşların evlerine sıcak yemek götürecek.

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürü Halime Ok, "Savaşların yaşandığı, insanların öldürüldüğü bir dünyada bizler için hakikat perdesini aralayan, dünyevi duygular ile biçare olan gönüllerimize can suyu olan on bir ayın sultanı Ramazan ayını karşılamanın ve idrak ediyor olmanın manevi hazzını hep beraber yaşıyoruz. Sahur ve iftar telaşı ile ne hazırlayacağını şaşıran vefakar annelerimiz misali bizler de Fethiyelilerin dünya mekanı olan ilçemizde, hizmet etmekten büyük keyif aldığımız büyük ailemize, Ramazan Ayı boyunca neler hazırlayıp neler ikram edebiliriz, hangi muhtacın iftarına destek oluruz, kimin sahuruna katkıda bulunuruz, iftardan sonra gönüllerde manevi hazza sebep olacak sosyal faaliyetleri nasıl sunarız telaşındayız. Yardımlaşmanın ve paylaşmanın öneminin perçinlendiği Ramazan ayında her yıl gelenek haline gelen 'Gıda Paketi', 'İftar Çadırı', 'Sıcak Yemek Dağıtımı' ve 'Ramazan Eğlenceleri' yapılmaktadır. 2500 aileyi kapsayan gıda yardımlarının yanı sıra 2 bin kişinin iftar açtığı iftar çadırlarımız hizmet vermektedir. Aynı zamanda yaşlı ve özürlü vatandaşlarımıza Ramazan ayı boyunca sıcak yemek dağıtımı yapılmaktadır. Geleneklerin yaşatıldığı ilçemizde 'Ramazan Topu' ve 'Ramazan Davulcusu' geleneğine bu yılda devam edilmiştir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'de Her Mahallede Ramazan Davulu Çalınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement