Fethiye'de Orman Yangını; 2 Hektar Alan Kül Oldu - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de Orman Yangını; 2 Hektar Alan Kül Oldu

Fethiye\'de Orman Yangını; 2 Hektar Alan Kül Oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını rüzgara rağmen kısa sürede kontrol altına alındı.

03.07.2012 12:52

Muğla'nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını rüzgara rağmen kısa sürede kontrol altına alındı. Yerleşim alanına yakın mesafede yaşanan yangında korku dolu anlar yaşanırken; 2 hektar ormanlık alan kül oldu.

Edinilen bilgiye göre; Fethiye'nin Üzümlü Beldesi İncirköy Köyü Kızılcapınar mevkiinde elektrik tellerinin şase yapması sonucu sabah saat 09.15 sıralarında çıktı.

İncirköy Köyü Kızılcapınar mevkiinde aşırı rüzgar nedeniyle Erol Mercan isimli kişiye ait eve giden elektrik tellerinin şase yapması sonucu arazideki kuru otlar tutuştu. Ormanlık alana 25-30 metre mesafedeki otlar kısa sürede yanarak, yangın ormana sıçradı. Yangın kısa sürede rüzgarın da etkisiyle büyüyerek yayıldı. Alevlere ilk müdahaleyi çevredeki köylüler yaptı.

Yangına; Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 3 ilk müdahale aracı, 8 arazöz, 7 su tankı, 5 pikap karadan müdahale ederken, 2 yangın söndürme uçağı, 4 yangın söndürme helikopteri ise sürekli havadan müdahale etti. Ayrıca, yangında 100'e yakın orman işçisi de müdahalede bulundu. Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu'nun yönetiminde yaklaşık 2 saat süren yangın söndürme çalışması sırasında orman yangın işçilerinden birisi oldukça küçük bir kaplumbağa yavrusunu yanmadan alevlerin içerisinden çıkarıp, doğaya bıraktı. 112 acil sağlık ekiplerinin de tedbir amaçlı görev aldığı yangın bölgesinde AYDEM Yetkilileri, çevredeki elektrikleri kesti. Vatandaşlar, yangın söndürme çalışmalarını üzüntüyle ve heyecanla izlerlerken, yerleşim yerine çok yakın yere kadar gelen yangın sırasında bazı vatandaşlar panik yaşadı.

Fethiye, Marmaris, Denizli ve Nazilli'den orman yangın söndürme helikopterleri ile Milas'tan iki uçak yangına müdahale ederek, yangının büyümesini ve yayılmasını önlediler. Yangın 2 saatte kontrol altına alınırken, 2 hektarlık kızılçam ormanının yandığı bildirildi.

Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, yangın ihbarının sabah saat 09.08'de geldiğini, şiddetli rüzgar nedeniyle kısa sürede yayıldığını belirterek, "3 yer ekibi ile ilk müdahalenin yapıldığını, 2 uçak, 4 helikopter, 6 arasöz, 6 tanker ile 100'e yakın işçimiz yangına müdahale etmiştir. 2 hektarlık orman alanı zarar görmüştür. Yangının çıkış nedeni jandarma ve ekiplerimiz tarafından araştırılıyor" dedi.

Yangını görünce koşarak müdahalede bulunup, 177 Alo Orman Yangın telefonunu aradıklarını söyleyen Murat Olgun ve Nebile Orhon isimli vatandaşlar, "Yangın elektrik tellerinin rüzgar nedeniyle çarpışması nedeniyle otların tutuşması ile başladı. Söndürmeye koştuk. Çok kısa sürede yayıldı. Ormana sıçradı" diye konuştular.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'de Orman Yangını; 2 Hektar Alan Kül Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement