Fethiye'li Depremzedeye Devlet Eli - Son Dakika
Yerel

Fethiye'li Depremzedeye Devlet Eli

Fethiye\'li Depremzedeye Devlet Eli

Fethiye'de 10 Haziran'da meydana gelen depremde evinin üzerine kaya parçası düşen Şaban Yılmaz'ın evi devlet tarafından onarılacak.

28.07.2012 11:31

Fethiye'de 10 Haziran'da meydana gelen depremde evinin üzerine kaya parçası düşen Şaban Yılmaz'ın evi devlet tarafından onarılacak.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde geçen ay meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremde birçok bina hasır görmüş, Patlangıç Mahallesi Hıdırlık Camii yanındaki Şaban Bayazıt isimli vatandaşın evinin üzerine kaya parçası düşmüştü. Düşen kaya parçası sonrası kullanılamaz hale gelen Şaban Bayazıt'ın evinin onarımını devlet üstlendi.

Ön hasar tespit çalışmaları yapılan evin oturulamaz durumda olması nedeniyle depremzedeye evi onarılana kadar Fethiye Kaymakamlığınca ev kiralanması teklif edildi. Şaban Bayazıt ise sebze yetiştirerek pazarda satış yaptığını ve yetiştirdiği sebzelerin başında bulunmak istediğini belirtmesi üzerine kendisine Kızılay çadırı temin edildi ve ailenin zorunlu giderleri için parasal yardım yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Muğla Valisi Fatih Şahin, Şaban Bayazit ile iletişim kurduklarını, İlçe Kaymakamı M. Ali Karatekeli ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gürbüz Karabulut'un, depremzedeyi hasarlı evinde ve barınmakta olduğu çadırda ziyaret ettiklerini belirterek, Şaban Bayazıt'ın mağduriyetinin en kısa sürede giderilmesi için çalışmaların sürdüğün ve devlet olarak her türlü maddi manevi desteği sağlayacaklarını söyledi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'li Depremzedeye Devlet Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement