Fethiye Sanat Dünyasının Acı Günü - Son Dakika
Yerel

Fethiye Sanat Dünyasının Acı Günü

Fethiye Sanat Dünyasının Acı Günü

Fethiye halkının yakından tanıdığı her sokakta bir eseri bulunan sevecen ressam Şükran Akannaç, hayatını kaybetti.

27.02.2014 09:54  Güncelleme: 09:50

Fethiye halkının yakından tanıdığı her sokakta bir eseri bulunan sevecen ressam Şükran Akannaç, hayatını kaybetti.

ethiye'nin tanınmış ailelerinden Kuvayı Milliyecilerden Ali Ulvi Akannaç'ın kızı Fethiye'nin ressam teyzesi Şükran Akannaç 86 yaşında hayatını kaybetti. Yazar, şair ve ressam Şükran Akannaç'ın cenazesi Merkez Yeni Camide öğlen namazına müteakip kılınarak Taşyaka şehir mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazına Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, huzur evi sakinleri ile sevenleri katıldı.

Fethiye Merkez Yeni Camisi imamı Ferhat Taşkın tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından konuşan Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise "Şükran Teyzemi kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşamaktayım. Benim yakın akrabam. Onun duruşu bizlere bir örnek olmuştur. Bir Osmanlı kadınıdır. Hepimizin başı sağ olsun "dedi.

Fethiye'deki elektrik trafolarına resim yaparak süsleyen ressam teyze olarak adını duyuran Şükran Akannaç, herkes tarafından tanınan ve çok sevilen bir insandı. Hayatının son günlerini çocuklara ve huzur evinde kalan arkadaşlarına resim yapmayı öğretmekle geçirdi. Fethiye Huzur Evininin duvarlarını resimleriyle süsleyen Şükran Akannaç'ın Fethiye'de birçok kurum ve kuruluşta eserleri bulunuyor. Geçtiğimiz yılbaşında Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın eşi Nesrin Saatcı'nın organize ettiği kutlama programa katılan Akannaç, "Dualarım sizlerle. Fethiye'yi ve Fethiyelileri çok seviyorum. Onlar beni kucakladı. Bu yaşa kadar sağlıklı yaşayabildiysem onların sevgisiyle yaşadım" demişti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye Sanat Dünyasının Acı Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement