Fiili Hizmet Süresi Başvuruları - Son Dakika
Yerel

Fiili Hizmet Süresi Başvuruları

Fiili Hizmet Süresi Başvuruları

Fiili Hizmet Süreleri ile ilgili başvuruların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüklerine yapılması gerektiği bildirildi.

22.04.2013 15:41

Fiili Hizmet Süreleri ile ilgili başvuruların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüklerine yapılması gerektiği bildirildi. Milletvekilleri ve sarı basın kartı sahibi gazeteciler için çıkarılan yasadan yararlanmak isteyen basın mensuplarının dilekçe ile bağlı bulundukları yani sigortalı oldukları illerdeki SGK İl Müdürlüğü veya SGK merkez müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor. Müracaatlar mayıs ayında sona erecek.

SGK Balıkesir İl Müdürü Ömer Çalışkan, Fili Hizmet Süresi imkanından yararlanmak isteyen sarı basın kartı sahibi gazetecilerin sadece bir dilekçe ile sigortalı oldukları illerdeki SGK İl Müdürlükleri ve SGK Merkez Müdürlüklerine gidip müracaatta bulunmalarının yeterli olacağını, bunun haricinde aylık prim ve hizmet belgelerinin işveren olarak basın sigortalısının çalıştığı şirketlerden kurum tarafından alınacağını bildirdi. Fiili Hizmet Süresi ile ilgili başvuruların Mayıs 2013'te sona ereceği belirtilerek bunun için gerekli müracaatların bir an önce yapılması istendi.

"30 GÜN OLSUN"

Bu arada, bu imkandan yararlanacak olan sarı basın kartı sahibi gazetecilerin aylık 30 gün olan prim ve hizmet cetvelindeki basın sigortası gün sayısının 20 gün sayılacağı 10 gününün ise normal sigortalı olarak sayılacağı öğrenildi. Milletvekillerine tanınan imkanla beraber basın sektöründeki sarı basın kartı sahibi gazeteciler, özellikle Analodu'da mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıp görev yaptıklarını hatırlatarak fiili hizmet süresinde 30 günün tamamının basın sigortalı kapsamında kabul edilmesi gerektiğini belirtip ilgili yönetmelikte gereken düzenlemenin yapılması dileğinde bulundular.

(YU)

22.04.2013 15: 29: 35

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fiili Hizmet Süresi Başvuruları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement