Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Ödemesi - Son Dakika
Yerel

Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Ödemesi

AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, fındık üreticilerine alan bazlı gelir desteği ödemesi kapsamında yaklaşık 1 milyar lira ödeme yapılacağını belirtti.

20.11.2015 10:01  Güncelleme: 10:26

AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, 1 Kasım genel seçimi öncesi fındık üreticilerine alan bazlı gelir desteği ödemesinin devamı yönünde verdikleri sözü, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla yerine getirdiklerini söyledi.

Tütüncü, yaptığı açılamada, üreticilere 2015 yılı için alan bazlı gelir desteği ödemesinin gerçekleştirilmesine yönelik Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararın 18 Kasım tarihli Resmi Gazetede'de yayımlandığını anımsattı.

Fındık üreticilerinin kararı sabırsızlıkla beklediğini, destek ödemesi kararının 1 Kasım genel seçiminden çok kısa zaman sonra alındığını ifade eden Tütüncü, "Bakanlar kurulunca alınan karar bölgemiz, Giresunumuz ve fındık üreticilerimiz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Destek kapsamında üreticilere yaklaşık 1 milyar lira ödeme yapılacağını dile getiren Tütüncü, şunları kaydetti:

"Alan bazlı gelir desteği fındık üreticimiz için büyük öneme sahip ve çiftimize ciddi gelir oluşturuyor. Seçimin adından kısa süre içerisinde bu sözümüzü yerine getirdik. Gelir desteği yoluyla üreticimize her yıl aktarılan kaynak yaklaşık 1 milyar lira. İlimize ise bu yolla yaklaşık 200 milyon lira kaynak giriyor. AK Parti'nin verdiği söz taahhüttür, senettir. Bunu bir kez daha görüyoruz. AK Parti ne söz verdiyse yapıyor. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada verdiğimiz sözleri bir bir gerçekleştirmeye devam edeceğiz"

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Ödemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement