Fiyatlar Düştü, Yüzler Güldü - Son Dakika
Yerel

Fiyatlar Düştü, Yüzler Güldü

Fiyatlar Düştü, Yüzler Güldü

Vatandaşın ve satıcının dalgalı fiyat değişimden en çok rahatsızlık duyduğu patates ve hamsi fiyatlarındaki artış, yerini inişe bıraktı.

12.02.2014 13:29

Vatandaşın ve satıcının dalgalı fiyat değişimden en çok rahatsızlık duyduğu patates ve hamsi fiyatlarındaki artış, yerini inişe bıraktı. Fiyatlardaki düşüş işleri bozulan esnafın ve alım gücü azalan vatandaşın da yüzünün gülmesini sağladı.

Özellikle hamsinin yeniden bollaşmasıyla birlikte hem tezgahlardaki hamsiler tazelendi hem de fiyatlar ucuzladı. Uzun zamandır normal fiyatının üç dört kat üzerinde seyreden patates fiyatları ise 2 TL'ye kadar geriledi.

Hamsi fiyatlarının 5 TL'ye düşmesi ve taze hamsinin tezgahları doldurmasıyla ilgili konuşan Sakarya Katlı Pazarı balıkçı esnaflarından Metin Bakan, "Bir haftadır hamsi fiyatları ve satışlarımız çok güzel. Bizim kıyılarımızdan uzaklaşan hamsi tekrar geri döndü. Hamsiler balıkçıların ağlarına takılmasıyla hem taze hem de ucuz hamsi tezgahlarımızda. Tezgahta şok balığı yok hepsi taze ama vatandaşımız acele etsin çünkü bunun çok süreceğini tahmin etmiyorum malum havalar değişken" dedi.

Vatandaşın taze hamsiden olan memnuniyeti yüzlerinden okunurken, balıkçı tezgahları ise müşteriye mal yetiştirmekte zorlanıyor.

Bir ara 4 TL'ye kadar çıkan patates fiyatları ise 2 TL'ye kadar indi. Buna rağmen normalde 1 TL'ye satılan patates fiyatları halen el yakıyor. Vatandaşın alımı düşük ama fiyatlarda belli oranda azalma olması patates tezgahlarını biraz da olsa hareketlendirdi.

Patates satan esnaflar, "Vatandaş almayınca azda olsa bir fiyatlarda bir düşüş sağlandı. Kıbrıs'tan getirilen patateslerin de bunda etkisi var tabi ama bakarsak bizim yerli patatesimiz daha pahalı. Umarım böyle devam etmez çünkü vatandaş da mutsuz bizde mutsuzuz yine de halimize şükür" dediler.

Patates fiyatlarının daha da düşmesi beklenirken hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle hamsinin tekrar kıyılarımızdan kaçabileceği ve fiyatının artabileceği belirtildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fiyatlar Düştü, Yüzler Güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement