Gamek Heyeti Gaziantep Protokolünü Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Gamek Heyeti Gaziantep Protokolünü Ziyaret Etti

Gamek Heyeti Gaziantep Protokolünü Ziyaret Etti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) idari kadrosu, Gaziantep Valiliği, Şahinbey ve Şehitkamil Kaymakamlıklarını ziyaret ederek kurslar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

09.12.2012 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) idari kadrosu, Gaziantep Valiliği, Şahinbey ve Şehitkamil Kaymakamlıklarını ziyaret ederek kurslar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar ile GAMEK kurs merkezleri müdürlerinden oluşan idari kadro, Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın'ı makamlarında ziyaret ederek kurslar hakkında bilgiler verdi. GAMEK'e bağlı Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, Eğitime Destek Kursu, Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi ile Büyükşehir Belediyesi Aşevleri hakkında açıldığı günden bugüne yapılan icraatlar hakkında bilgiler veren yetkililer ziyaretlerden mutlu ayrıldılar.

Koordinasyon ve iletişimin yapılan ziyaret ile önemine vurgu yapan Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, "Bildiğiniz üzere GAMEK Gaziantep halkına vermiş olduğu eğitimler ile meslek kazandırmakta, gerek eğitim konusunda gerekse sanatsal açıdan büyük bir fayda sağlamaktadır. Yapılan her türlü faaliyetlerinde yakından izlediğimiz GAMEK, Gaziantep'in eğitim kulvarında ve sanatsal faaliyetlerde çıtanın yükselmesinde her geçen yıl katkısı gözle görülür bir şekilde artmaktadır. İletişim ve kurumlar arası koordinasyon çok önemlidir bu nedenle yaptıkları sosyal etkinlikler ve yardım organizasyonlarıyla her zaman halkımıza destekte bulunan, Gaziantep'e istihdam, sanat ve eğitim yönünden büyük katkı sağlayan GAMEK yetkililerine bu ziyaretlerinden ve bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise yapılan ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini belirterek "Yapılan faaliyetler ve eğitimler ile adından çok söz ettiren GAMEK, halkımıza sunduğu ücretsiz eğitimler ile şehrimizdeki eksiklikleri gidermektedir.

Yapılan işlerin ne kadar büyük ve organize olduğunu GAMEK yetkililerimizin bize sunduğu istatistikler ve bilgilerden de açıkça anlaşılmaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Asım Güzelbey'e kurs merkezleri ve aşevleri ile Gaziantep'e yapmış oldukları hizmetlerden dolayı kaymakamlığımız adına teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu.

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep'e geldiği günden bu yana kurum olarak gelişmeye açılan bir köprü olmaya gayret ettiklerini dile getirirken projelerini de bu yönde sürdürdüklerini söyledi.

Aydın, "GAMEK'i yürüttüğü eğitim, sanat ve organizasyon faaliyetleri ile Gaziantep'in gelişmesinde bizim kurum olarak benimsediğimiz köprü vazifesini en güzel şekilde gösteren örnek bir yapılanma olarak görmekteyiz. Büyükşehir belediyemizin sosyal anlamda halkımızın ihtiyaçlarını gözeterek oluşturduğu GAMEK gibi kurumlar ile geleceğe daha umutla bakmaktayız. Yetkili arkadaşlarımızın bize gerçekleştirdiği ziyarette sunduğu verilerden yola çıkarak şunu söyleyebiliriz ki özellikle göç alan şehrimizde eğitim yönünden oluşan açığı kapatmada GAMEK çok büyük bir sorumluluğu başarıyla yerine getirmektedir" şeklinde konuştu.

Kurulduğu 2006 yılından bu yana 52 branşta yaklaşık 75 bin kişiye eğitim desteği, sanat ve meslek eğitimi kursları, bu yıl açılan Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Kursu'nda ise 671 Suriyeli çocuk ve yetişkine eğitim verdiklerini belirten GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar Büyükşehir Belediyesi Aşevlerinden ise 5 bin 826 Türk ve yüz civarında ise Suriyeli ailelere yemek yardımı yapıldığını dile getirdi.

Dündar, sözlerine şöyle devam etti, "2006 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan GAMEK, bünyesinde bulunan Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, Eğitime Destek Kursu, Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi ile Büyükşehir Belediyesi Aşevleri'nin Gaziantep halkına yönelik sunduğu hizmetler hakkında bir dizi bilgilendirme ziyaretleri gerçekleştirmekteyiz. Ziyaretlerimiz de GAMEK olarak 2006 yılından bu yana verdiğimiz eğitimler, kurs merkezlerimiz, yaptığımız faaliyet ve organizasyonlar hakkında bilgilendirmeler yaptık. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler iletişim ve koordinasyon açısından büyük bir öneme sahip olup oldukça verimli olmuştur. Sayın yetkililerimize bizi makamlarında kabul ettikleri ve dinledikleri için GAMEK adına teşekkürlerimi sunarım."

Yapılan ziyaretler sonrası GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, protokol üyelerine GAMEK'te eğitim gören kursiyerlerin yaptığı tablolardan hediye etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gamek Heyeti Gaziantep Protokolünü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement