Gatab'dan Otelcilere 'Tehlikeli Atık' Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Gatab'dan Otelcilere 'Tehlikeli Atık' Eğitimi

Gatab\'dan Otelcilere \'Tehlikeli Atık\' Eğitimi

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yetkilileriyle birlikte Kemer'de otelcilere yönelik 'Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği' Konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

13.04.2013 14:42

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yetkilileriyle birlikte Kemer'de otelcilere yönelik 'Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği' Konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

GATAB tarafından düzenlenen seminerde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden gelen uzmanlar hizmet Bölgesindeki otellere Tehlikeli Atık Yönetmeliği hakkında bilgiler verdi. GATAB Müdür Vekili Hakan Yaşar tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından GATAB'ın Katı Atık Ayrıştırma Kompost Tesisi Sorumlusu Hakkı Dikmen; GATAB'ın konu ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu. Dikmen, otelcilere tehlikeli atıkların kontrolü yönetmeliği çerçevesinde atığın alınması, işlenmesi ve bertaraf edilmesini konularınında sunum yaptı.

Çevre Yüksek Mühendisi Sezer Kaya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na veri girişinin nasıl yapılacağı, tehlikeli atıkların sınıflandırılması, atık yönetimine ilişkin genel esaslar ve yönetmelikler, tehlikeli atıkların kontrolü, depolaması, yükümlülükleri, yasaklar ve kazanımı, atık kodları ile atık listeleri hakkındaki konuları aktardı. Kaya, yönetmelik atık listesinde 405'i tehlikeli ve 434'ü tehlikesiz olmak üzere 839 tür atığın bulunduğunu söyledi.

Çevre Mühendisi Cemil Tunçyürek ise bitkisel yağ üretimi ve atık bitkisel yağların çevreye zararları konusunda alınacak tedbirler hakkında bilgiler verdi. OTELCİLERDEN EĞİTİME YOĞUN İLGİ

Bölgedeki 100 otel çalışanının katıldığı seminerde GATAB Birlik Müdür Vekili Hakan Yaşar, "Otellerin çevre konularında tehlikeli atıkların önemi, organik çöpler, bitkisel atık yağların toplanması ve nasıl bertaraf edeceğimiz konularında bir eğitim düzenledik. Otellerin yetkililerine göstermiş oldukları ilgi için çok teşekkür ediyorum. Katılımın çok yüksek olması da bizleri oldukça sevindirdi. Özellikle soru cevap kısımlarında otel personelinin konuya ne kadar hassasa davrandıklarını ve tesis içerisinde yapmış oldukları atık kodlarına uygun renkte poşetler kullanarak çevreye ne kadar önem verdiklerini gördük" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gatab'dan Otelcilere 'Tehlikeli Atık' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement