Gaziantep Arena Stadyumu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Arena Stadyumu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Arena Stadyumu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Yahya Şahan, yeni yapılacak olan Gaziantep Arena Stadyumu hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

19.08.2013 18:19

Gaziantep Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Yahya Şahan, yeni yapılacak olan Gaziantep Arena Stadyumu hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaziantep Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Şahan, 24 Ağustos Cumartesi günü Beylerbeyi'nde temeli atılacak olan stadyum ile ilgili bilgiler verdi.

Gaziantep Arena Stadyumu'nun, Gaziantep spor tarihinin en büyük spor tesisi yatırımı olduğuna işaret eden Şahan, "Bakanlığımız ciddi şekilde tesisleşme atağına girdi. Türkiye'nin her yerinde neredeyse her yere spor tesisi yapıyor. Bunlardan 24 tanesi stadyum olarak dizayn ediliyor. Bu 24 stadyumdan bir tanesi ilimize yapılması uygun olan ve ihalesi yapılan ve 24 Ağustos'ta da temelini atacağımız Gaziantep Arena Stadyumu'dur. Tabi bu işin ana ekseninde stadyum olmasına rağmen stadyum ile beraber ilimizde şuanda yapımı devam eden yapılma aşamasına gelen 7 tanede tesisimiz var" dedi.

Gaziantep için yeni yapılacak olan stadyumun önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yahya Şahan, yapılacak yeni stadyuma ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Stadyumun tasarımında Zeugma mozaiklerinden esinlenilerek, cephede 30 derece açılı paneller kullanılmıştır. Bu paneller aracılığı ile mozaiklerin parçalı dokusu cepheye yansıtılmıştır. Stadın toplam oturma kapasitesi 36 bin 200 kişiliktir. Tribün yerleşimi kuzey, güney, batı, doğu olarak adlandırılırken, her tribün altında izleyiciler için yeterli sayıda WC ve büfe alanları tasarlandı. Sporcular, hakemler, VİP seyirciler, protokol ve medya mensupları ise stadyumun batı tarafından giriş kısımları bulunmaktadır. Birbirinden bağımsız olarak planlanmış bu girişlerin düşey sirkülasyonları kendi katlarında son buluyor. Sporculara ait 4 adet soyunma odası, 1 adet basın açıklama odası, 1 adet takım mağazası bulunmaktadır. Sağlık merkezi ve stadyum güvenliği için güvenlik merkezi planlanmıştır. UEFA, FİFA ve YOK ofisleri, UEFA CLUB ağırlama alanı ve kurumsal seyirci fuayesi bulunmaktadır. Batı tribününde 27, doğu tribününde 27 olmak üzere 54 adet loca planlanmıştır. Kuzey ve güney tribününde engelli seyirciler için 100+100 adet oturma kapasitesi tasarlanmıştır. Engelli asansörleri ile ulaşım sağlanmaktadır. 3 adet restoran, idari ofisler, VVIP salonu, VIP salonu bulunmaktadır. Her kotta seyirciler için revir ve bay ve bayan mescit alanları planlanmıştır. 18 bin metre kare kapalı otopark bulunmaktadır. Minder sporları için kullanılan 1 bin 277 metre kare antrenman salonu bulunmaktadır." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep Arena Stadyumu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement