Gaziantep'in Kadını da Girişimci - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'in Kadını da Girişimci

Konukoğlu, ekonomide birçok kente model olan Gaziantep'te kadınların da girişimci ruha sahip olduğunu belirterek, "Kadınlar, az sermayeyle büyük işler başarabiliyor" dedi.

10.03.2013 15:09  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAZİANTEP'İN KADINI DA GİRİŞİMCİ

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, ekonomide birçok kente model olan Gaziantep'te kadınların da girişimci ruha sahip olduğunu belirterek, "Kadınlar, az sermayeyle büyük işler başarabiliyor" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, "Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Ekonomideki Görünmez Ellere Destek" adlı kermes, Sanko Park Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sanko Park Alışveriş Merkezi'nin sağladığı ücretsiz stantlarda, işini kurmak isteyen ve girişimciliğe yeni başlayan 27 kadın el işi ürünlerini sergileme ve satma olanağı buldu. Ahşap boyama eşyalar, Antep işi nakışlar, el işleri, takılar, giysi ve ayakkabılar, kitap, pasta, börek ve yuvalama gibi yöresel yiyeceklerin satıldığı stantları gezen GSO Başkanı Konukoğlu, kadınları kutladı. Konukoğlu, stantlarda sergilenen ürünlerden satın alarak kadınlara destek verdi. Kadınların küçük finansal olanaklarla çok güzel çalışmalar ortaya koyduğunu, aile bütçesine ve ekonomiye katkı sağladığını vurgulayan Konukoğlu

"Türk kadınının ufacık da olsa destek çıkıldığında, ne kadar iyi noktalara geldiklerini görebiliyoruz. Hem ekonomik hem sosyal hayat çok şeyi değiştirebiliyorlar. 'Anadolu Kaplanı' unvanını alarak birçok kente model olan Gaziantep'te kadınlar da girişimci ruha sahip. Az sermayeyle büyük işler başarabiliyorlar. Cesaretlerini takdir ediyoruz" diye konuştu.

Ahmet KAYA/GAZİANTEP, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'in Kadını da Girişimci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement