Gaziantep'te "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gecesi" - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gecesi"

Gaziantep\'te "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gecesi"

Gaziantep’te düzenlenen şehitleri anma gecesine katılan ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, “Şehitler bizden önce bedel ödeyen kahramanlardır.

17.03.2017 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te düzenlenen şehitleri anma gecesine katılan ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, "Şehitler bizden önce bedel ödeyen kahramanlardır. Bu toprak şehitlerin kanı kadar kutsaldır" dedi.

Şahinbey Belediyesi organizasyonuyla 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gecesi düzenlendi. Belediye Mehter takımının konseri ile başlayan gece Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ise gecede İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu sahne aldı. Çanakkale şehitleri ile ilgili hikayeler ve kıssalar anlatan Döngeloğlu, "Bu akşam bir kere daha Gaziantep'imizin Şahinbey belediyesi tarafından tertip edilen bu gecede şehitlerimizi yad ederek, birlikte oluyoruz. Geceniz hayırlı ve mübarek olsun. Bana ayrılan zaman içerisinde ecdadımızın, bu vatan için şehit olanların hatırasını arz etme, ders alarak gençliğimize, neslimize, yavrularımıza aktarma ve bir iki nasihatte bulunmak amacıyla huzurunuzdayım. Bu aziz vatan ve bütün İslam memleketleri, bedeli şehitlerin kanları, gazilerin fedakarlıkları ile fedakar insanların gayretleri ile bugüne kadar bizlere geldi. Son yıllarda tarihin kırılma noktası mı dersiniz, köşe, kavşak buluşma noktası mı dersiniz, Eshabı Kehf'in uykudan uyanışı mı gibi dersiniz, bu aziz milletin, İslam dünyasının narkozdan kurtuluşu mu dersiniz, bir milletin ruh dünyasında iklim değiştirip, fabrika ayarlarına dönmesi mi dersiniz bilmem ama öyle günlerdeyiz. Böyle bir dönemde de ecdadımızı, Çanakkale şehitlerini bir kere daha hatırlamakta, o kadar önemli ve mühim faydaları var" dedi.

Döngeloğlu, "Çanakkale'de 250 bin hikayemiz var. Kemal Sunal filmleri bizi bu kadar güldürmemeliydi. Bizim daha ağlanacak hikayelerimiz vardı" dedi.

"Bu toprak şehitlerin kanı kadar kutsaldır"

Ömer Döngeloğlu, son dönemlerde sıkça telaffuz edilen hırsız, diktatör gibi söylemlerin İslamiyet'in ilk dönemlerinden Osmanlı dönemine kadar belirli süreçlerde sık sık gündeme geldiğini ifade etti. Benzer oyunların İslamiyet'in ilk dönemlerinden günümüze kadar ulaştığını vurgulayan Döngeloğlu, Hazreti Osman'ın gece darbecilerin evine sızarak, şehit ettiğini belirterek, "Hz. Ali'ye, 'kafirsin', Hz. Osman'a 'hırsızın' diyenler size tanıdık geliyor mu? Abdülhamit han için istimdat, yaşlı ve çeşitli hakaretlerle tahttan indirildi, şiiri yine bize yazdırıldı. İstimdat Arapça bir kelime diktatör, tek adam demek. Tanıdık geliyor mu size, bu kelimeler. Bunların hepsi dün oynan oyunlardı. Bir Ömer Halisdemir unutulmamalı bu toprakların üstünde. Onun için şehit edilen akademisyen, gazeteciler ile İblis suratlı, hain FETÖ'nün ihaneti unutturulmamalıdır. Şehitler bizden önce bedel ödeyen kahramanlardır. Bu toprak şehitlerin kanı kadar kutsaldır" diye konuştu.

Döngeloğlu, 16 Nisan'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı sistemi ve yeni anayasada evet oyu kullanacağını belirterek, tüm Avrupa'nın hayır kampanyasına destek vermesini Müslümanlardan korkusundan kaynaklandığını vurguladı. Döngeloğlu, "Bugün, 'bir kez daha bu millet fabrika ayarlarına, öz ayarlarına dönecek' diye dışarıdan ve içerden kim varsa, herkes ele ele verdi. Bize düşen vefadır. 'Bu ülkede özgürlük var. Özgürlüğün standardı, Kopenhan'da değil, Türkiye'dedir' diyerek, bizim yüzümüze ağartan Cumhurbaşkanı'mıza evet diyorum. Her şeye rağmen bizim aklımızla oynayanlara geçti o günler yavrum diyoruz" şeklinde konuştu.

Programın son bölümünde ise halk müziği sanatçısı Esat Kabaklı, vatan ve kahramanlık şarkılarını seslendirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gecesi' - Son Dakika


Advertisement